HomeHL-9Σε ρυθμούς καρναβαλιού και ξεφαντώματος το Ηράκλειο

Σε ρυθμούς καρναβαλιού και ξεφαντώματος το Ηράκλειο

Πλήθος κόσμου στο Καρναβάλι της “Καστρινής Αποκριάς”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πιστές στο ραντεβού τους με τους Ηρακλειώτες ήταν οι ομάδες καρναβαλιστών που συμμετείχαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της “Καστρινής Αποκριάς” στο Ηράκλειο με την οποία κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε επίπεδο νομού Ηρακλείου.

Η εκκίνηση έγινε στις 3:00 μετά το μεσημέρι, υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και με πλήθος κόσμου να έχει συρρεύσει στο κέντρο της πόλης για το μεγάλο υπαίθριο ξεφάντωμα που μόνο οι ρυθμοί του καρναβαλιού μπορούν να προσφέρουν.

karnavali-logo4

Φέτος, στο καρναβάλι συμμετείχανν 59 πολυμελείς ομάδες, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, ενώ το παρόν έδωσαν σύλλογοι, σωματεία, παρέες και πολλά σχολεία.

Η παρέλαση ξεκίνησε, όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα από την Πλατεία 18 Άγγλων, ενώ άρματα και καρναβαλιστές ακολούθησαν μια διαδρομή από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, την πλατεία των Λιονταριών, την Ίδης και τη λεωφόρο Καλοκαιρίνου, ενώ διαλύονται στη συμβολή των οδών Αγίου Μηνά και Γιαμαλάκη.

Η διασκέδαση ωστόσο, δεν τελείωσε με τον τερματισμό της παρέλασης, καθώς πολλές συμμετέχουσες ομάδες στο ηρακλειώτικο καρναβάλι διοργάνωσαν αμέσως μετά πλήθος πάρτι και άλλων εκδηλώσεων.

Β. Λαμπρινός: «Οι αφορμές για να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να γιορτάζουμε είναι σημαντικές»

Παρών στην έναρξη της αποκριάτικης γιορτής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός που χαιρέτησε με θέρμη τους καρναβαλιστές:

«Η μεγάλη συμμετοχή και κυρίως το αβίαστο κέφι του κόσμου που κατέβηκε και φέτος στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσει ή να λάβει μέρος στο Καστρινό Καρναβάλι αποδεικνύουν εμπράκτως ότι η προσπάθεια που καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια για την αναβίωσή του, βρίσκει ανταπόκριση. Και τα οφέλη αυτής της ανταπόκρισης είναι πολλαπλά, τόσο όσον αφορά την προσέλκυση επισκεπτών, όσο και για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης, την διοίκηση της ΔΗΚΕΗ, τους εθελοντές του Δήμου και όλα τα πληρώματα, που με την φαντασία τους έδωσαν χρώμα και χαρά στην καρναβαλική παρέλαση.

Και όπως έχω πει κι άλλες φορές, οι αφορμές για να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να γιορτάζουμε, είναι σημαντικές και για ένα επιπλέον λόγο. Διότι μας υπενθυμίζουν ότι όσο έχουμε ο ένας τον άλλο, δεν έχουμε και τίποτα να φοβηθούμε».

Με αυτόν τον τρόπο, η πόλη ενισχύει την ατομική ενδυνάμωση, την κοινωνική ένταξη, την οικονομική ανάπτυξη, την πολιτιστική ευημερία και την αειφόρο ανάπτυξη.

karnavali-logo26

Διαφήμιση
Διαφήμιση