HomeΕΚΛΟΓΕΣΣυνάντηση Κουράκη με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ

Συνάντηση Κουράκη με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ

«Ολοκληρωμένο σχέδιο για τα ΑμΕΑ στο Ηράκλειο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της κίνησης Ηράκλειο 3.7.5 κ. Γιάννης Κουράκης, μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά συναντήσαμε σήμερα και καλωσορίσαμε στο Ηράκλειο τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ και παλιό μου φίλο Γιάννη Βαρδακαστάνη. Ανταλλάξαμε απόψεις για την πορεία εφαρμογής των ευρωπαϊκών πολιτικών στο πλαίσιο της δέσμευσης για μια Ευρώπη χωρίς εμπόδια και συζητήσαμε ιδέες και προτάσεις για την πλήρη οικονομική και κοινωνική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο δήμο μας. Συμφωνήσαμε ότι απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αναπηρίας αλλά και άμεσα εφαρμόσιμες πρακτικές λύσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών.

Η κίνηση μας Ηράκλειο 3.7.5 σχεδιάζει την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προσβασιμότητας που θα διασφαλίζει την κινητικότητα των ΑμεΑ στο σύνολο του δήμου και θα διευκολύνει την επισκεψιμότητα όλων των αρχαιολογικών και ιστορικών πόρων της περιοχής. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την οριστική διαμόρφωση του προγράμματος μας θα αξιοποιήσουμε τις καλές πρακτικές από την ευρωπαϊκή εμπειρία, τις κατευθύνσεις της ΕΣΑμεΑ και ειδικότερα τις έξυπνες και ουσιαστικές επισημάνσεις και προτάσεις του Γιάννη Βαρδακαστάνη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση