HomeHL-GreeceΕπίθεση Κατρούγκαλου στον Βέμπερ για fake news

Επίθεση Κατρούγκαλου στον Βέμπερ για fake news

«Αναπαράγει χωρίς πρώτα να ελέγξει την ακρίβειά τους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για fake news κάνει λόγο με δύο tweet του, στα ελληνικά και στα αγγλικά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έγραψε ότι η κυβέρνηση απαγορεύει την ψήφο σε 70.000 Έλληνες που ζουν στη Βρετανία.

«Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό», απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος, «είναι ότι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναπαράγει fake news της ΝΔ, χωρίς πρώτα να ελέγξει την ακρίβειά τους, χωρίς να κάνει τον κόπο να πληροφορηθεί την επίσημη διάψευση τους πολλές ώρες πριν, με την κοινή δήλωση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της χώρας μας».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «ανήκουστο ότι το Μαξίμου με πρόσχημα το Brexit εμποδίζει παράνομα τη συμμετοχή των 70.000 Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, καθώς αποφάσισε να μη στήσει εκλογικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι το θέμα της ψήφου των συμπατριωτών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε, ως ερώτηση, από τον εκπρόσωπό της στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της 22ας Φεβρουαρίου και απαντήθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών – αυτονοήτως – θετικά. Οι συμπολίτες μας που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί θα πάρουν μέρος στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Και προσθέτει: «Αν και η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία περιορίζεται από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία μόνον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες θα πάψει να ανήκει η Μεγάλη Βρετανία μετά την 29η Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας μετά το ΕΣΕΠ πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του BREXIT».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση