HomeHL-9Εθελοντές διέσωσαν ηλικιωμένη που εγκατέλειψε το αποκλεισμένο χωριό της

Εθελοντές διέσωσαν ηλικιωμένη που εγκατέλειψε το αποκλεισμένο χωριό της

Με δύο πατερίτσες προσπαθούσε να διασχίσει το κατεστραμμένο από τη θεομηνία δρόμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές της Δυτικής – ως επί το πλείστον – Κρήτης από την φονική θεομηνία των τελευταίων ημερών, εθελοντές προσπαθούν να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους χωριών και οικισμών που έχουν αποκλειστεί από την ολοκληρωτική καταστροφή του οδικού δικτύου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, εθελοντές ναυαγοσώστες από τα Χανιά με επικεφαλής τον εκπαιδευτή ναυαγοσώστη Σπύρο Μιτριτσάκη, μαζί με μέλη της Λέσχης 4Χ4 Χανίων και με τη συνοδεία του γιατρού Μανώλη Φραγκάκη, επιχείρησαν να προσεγγίσουν πεζοί, το αποκλεισμένο χωριό Σκορδαλού, προκειμένου να παραδώσουν στους κατοίκους προμήθειες, συνδρομή και ιατρική βοήθεια εάν και εφόσον ήταν απαραίτητο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της εθελοντικής εκστρατείας, στη διάρκεια της επικίνδυνης πεζοπορίας τους προς το αποκλεισμένο χωριό, έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, την κυρία Ειρήνη, η οποία στηριζόμενη σε δύο πατερίτσες περιφερόταν στην περιοχή, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρει διέξοδο διαφυγής μέσα από λάσπες, πεσμένα βράχια, επικίνδυνες καθιζήσεις και χειμάρρους.

hlikiomenh-diasostes-xania3

Όπως η ίδια διευκρίνισε στους εθελοντές που έσπευσαν να τη βοηθήσουν ώστε να βρεθεί σε ασφαλές μέρος, εγκατέλειψε το αποκλεισμένο χωριό της, καθώς φοβόταν ότι το σπίτι της δεν θα άντεχε τη θεομηνία και θα κατέρρεε.

Οι εθελοντές, κατάφεραν να φτιάξουν πρόχειρα περάσματα και βοηθώντας την αποκαμωμένη γυναίκα να κινηθεί, την οδήγησαν σε κεντρικό δρόμο προκειμένου να οδηγηθεί με τη συνοδεία του γιου τους σε ασφαλέστερο γι’ αυτήν σημείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση