HomeHL-WorldΗ Βόρεια Κορέα διαψεύδει τον Τραμπ

Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει τον Τραμπ

Ρεαλιστική η πρόταση που έγινε στις ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βόρεια Κορέα έκανε μια «ρεαλιστική» πρόταση στις ΗΠΑ, στη σύνοδο κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως υποστήριξε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ανόι του Βιετνάμ, στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία, ο Ρι είπε ότι η Πιονγκιάνγκ ζητούσε τη μερική άρση των κυρώσεων σε βάρος της και όχι τον πλήρη τερματισμό των κυρώσεων.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ ανέφερε ότι αποχώρησε από τη σύνοδο μετά την απαράδεκτη απαίτηση του Κιμ για άρση των κυρώσεων.

Ο Ρι Γιονγκ Χο υποστήριξε ότι η χώρα του ζήτησε να αρθούν 5 ψηφίσματα του ΟΗΕ με τα οποία της επιβλήθηκαν κυρώσεις. Σε αντάλλαγμα, προσφέρθηκε να σταματήσει δια παντός την παραγωγή πλουτωνίου και ουρανίου, αποδεχόμενη και την επιτήρηση από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες.

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν «άλλο ένα» βήμα, πέραν της διάλυσης των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Γιονγκμπιόν.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ρι.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση