HomeHL-GreeceΑπορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για έβδομη άδεια

Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για έβδομη άδεια

Αρνητική ήταν η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου των αγροτικών φυλακών Βολου, όπου κρατείται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απορρίφθηκε τελικά το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας, της έβδομης κατά σειρά. Είναι το έβδομο αίτημα αδείας που καταθέτει ο καταδικασμένος ως εκτελεστής της «17 Νοέμβρη».

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Βόλου, που έκρινε τελικά ότι δεν δικαιούται άδειας ο κρατούμενος εκδόθηκε σήμερα, καθώς ο εισαγγελέας αρμόδιος για της αγροτικές φυλακές Βόλου είχε ασκήσει προσφυγή –αντιρρήσεις σχετικά με την χορήγηση της άδειας αυτής στις 19 Φεβρουαρίου.

Η αίτηση για τη χορήγηση της έβδομης τακτικής άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε γίνει αρχικά δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, είχε μειοψηφίσει όμως τότε ο αρμόδιος για την λόγω φυλακή εισαγγελέας.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός διαφοροποίησε τη θέση του, σε σχέση με τις έξι προηγούμενες άδειες που χορηγήθηκαν στον Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενος λόγους που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο εν λόγω κρατούμενος.

Κατά την συζήτηση της αίτησης, την περασμένη Πέμπτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του και τελικά η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα ήταν αρνητική.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση