HomeHL-WorldΜεγάλες πυρκαγιές στη Βρετανία λόγω του ασυνήθιστα ζεστού χειμώνα

Μεγάλες πυρκαγιές στη Βρετανία λόγω του ασυνήθιστα ζεστού χειμώνα

Αντιμέτωποι με πρωτοφανείς συνθήκες οι πυροσβέστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν σειρά πυρκαγιών στη Βρετανία, ανάμεσά τους και μία μεγάλη πυρκαγιά σε χερσότοπο έξω από το Μάντσεστερ, καθώς η χώρα περνά τον θερμότερο χειμώνα στην ιστορία της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ στο Σάντλγουερθ Μουρ και επεκτάθηκε στους παρακείμενους προσφιλείς στους χάικερς λόφους και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές αποκάλυψης. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Δυτικού Γιορκσάιρ την περιγράφει ως «μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές σε τέτοιο έδαφος που έχει ποτέ αντιμετωπίσει».

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε έπειτα από τη θερμότερη ημέρα του φετινού χειμώνα στη Βρετανία με θερμοκρασία 21,2 βαθμών Κελσίου στο Κιου Γκάρντενς του Λονδίνου.

Το περασμένο καλοκαίρι μία πυρκαγιά στο Σάντλγουερθ Μουρ χρειάστηκε τη συνδρομή του στρατού και τρεις εβδομάδες για να κατασβεσθεί.

Άλλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στο δάσος που έγινε γνωστό από τις ιστορίες του «Γουίνι το Αρκουδάκι». Στο δάσος Ασντάουν στο Ανατολικό Σάσεξ, όπου εκτυλίσσονται οι ιστορίες των γαλάζιων ονείρων (Hundred Acre Wood) που ενέπνευσε τον συγγραφέα Α.Α. Μιλν ξέσπασαν δύο πυρκαγιές με διαφορά μίας ώρας.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία εξήγησε ότι ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός σημαίνει ότι το έδαφος είναι ξηρότερο από το συνηθισμένο και επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στη Σκωτία, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλη την νύχτα για να κατασβέσουν μία μεγάλη πυρκαγιά στο Κάθισμα του Αρθούρου στο Εδιμβούργο.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση