HomeHL-9Βομβαρδισμένο… τοπίο ο νομός Χανίων μετά την κακοκαιρία

Βομβαρδισμένο… τοπίο ο νομός Χανίων μετά την κακοκαιρία

Δείτε πλάνα που κατέγραψε drone

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βομβαρδισμένο… τοπίο θυμίζει ο νομός Χανίων μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Γέφυρες έχουν πέσει, δρόμοι έχουν καταστραφεί, σπίτια έχουν καταρρεύσει ενώ οι καλλιέργειες έχουν… πνιγεί από το νερό.

Τα πλάνα που τράβηξε ο Νίκος Σαράντος με drone από τα Χανιά δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής σε υποδομές αλλά και περιουσίες των πολιτών.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=a-gvyM9TAbc&feature=share

Σε εξέλιξη, ακόμη, οι επικίνδυνες κατολισθήσεις”

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων επισημαίνονται τα εξής:

«Τα φαινόμενα επικίνδυνων κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα αμέτρητες ζημιές και καταστροφές σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Χανίων, είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τα οποία συντονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού, και με τη βοήθεια του Ελληνικού Στρατού, επιχειρούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν, σε πρώτη φάση να διανοίξουν τους δρόμους, και σε δεύτερη φάση να ολοκληρώσουν τα έργα πλήρους αποκατάστασής τους, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η διέλευσή τους.

Ως εκ τούτου, η απόλυτη ασφάλεια διέλευσης από τους δρόμους του επαρχιακού δικτύου, του οποίου η αποκατάσταση είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα ανακοινώνεται από την Π.Ε.Χ. εφόσον έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο αποκατάστασής τους. Μέχρι τότε, οι ανακοινώσεις της Π.Ε.Χ. θα αναφέρονται μόνο στις διανοίξεις που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί παρακαλούνται να εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί όσο κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου έχουν ανακοινωθεί διανοίξεις δρόμων, μέχρι τις νεώτερες ανακοινώσεις από την Π.Ε.Χ. για την πλήρη ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασής τους και, συνεπώς, την εξασφάλιση της απόλυτης ασφάλειάς τους.

Πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι η μοναδικότητα και η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ολόκληρη η Π.Ε.Χ. έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθιστά επισφαλή κάθε διαβεβαίωση, ακόμα και πρόβλεψη, για ασφαλή διέλευση από το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μοναδική προτεραιότητα της Π.Ε.Χ. αυτή τη στιγμή είναι η διάνοιξη του οδικού δικτύου και η, έστω και μερική, αποκατάσταση των συγκοινωνιών στο Νομό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση