HomeHL-9«Φούλαρε» το… Φράγμα Αποσελέμη – Προχώρησαν σε ελεγχόμενη υπερχείλιση

«Φούλαρε» το… Φράγμα Αποσελέμη – Προχώρησαν σε ελεγχόμενη υπερχείλιση

Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Φούλαρε» το… Φράγμα του Αποσελέμη καθώς σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 25 εκατομμύρια κυβικά νερού από τις βροχοπτώσεις του έτους.

Σύμφωνα με τον πληροφορίες του cretapost μόνο την Δευτέρα και την Τρίτη εισήλθαν στο φράγμα του Αποσελέμη 472.796 m3 νερού.

Ωστόσο, με την μέτρηση που έγινε το πρωί της περασμένης Τρίτης ο ταμιευτήρας του Αποσελέμη περιείχε 24.573.240 m3, με τη πληρότητα να αγγίζει το 97,2%.

Κι όμως, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» χθες το βράδυ τα νερά του Αποσελέμη υπερχείλισαν, στο στο πλαίσιο μιας ελεγχόμενης εισροής νερών από τα πλημμυρικά νερά της ευρύτερης περιοχής.

Η όλη διαδικασία έγινε αφού πρώτα διασφαλίστηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών.

Έτσι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το άνοιγμα του θυροφράγματος για τη διοχέτευση των πλημμυρικών νερών του Οροπεδίου στην περιοχή «Χώνος» Οροπεδίου Λασιθίου.

Παράλληλα έγινε και το άνοιγμα του αγωγού εκκένωσης φράγματος Αποσελέμη για ελεγχόμενη διοχέτευση του νερού κατάντη του φράγματος στο υφιστάμενο ρέμα Αποσελέμη και ταπείνωση της στάθμης του ταμιευτήρα του Φράγματος.

Για λόγους ασφάλειας έγινε το κλείσιμο των ισόπεδων διαβάσεων των ρεμάτων (ιρλανδικού τύπου) κατάντη του φράγματος στον οικισμό Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΚ ζητά την κατανόηση των πολιτών προκειμένου να μην προσεγγίζουν την παραλίμνια οδό του ταμιευτήρα, καθώς και το ρέμα Αποσελέμη κατάντη του φράγματος έως την εκβολή του και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση