HomeHL-9Δημοσκόπηση Alco: Στις 6,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Στις 6,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο του Open

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διεύρυνση της διαφοράς με την οποία προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Alco  για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Έλλη Στάη, σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 12 Δεκεμβρίου. Τώρα, η διαφορά φτάνει στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 5,3 μονάδων το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 23,8% έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 5,3% η Χρυσή Αυγή, με 5,1% το ΚΚΕ και με 4,1% το Κίνημα Αλλαγής.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 26,9% για τη ΝΔ, 20,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για τη Χρυσή Αυγή, 5,8% για το ΚΚΕ και 4,6% για το ΚΙΝΑΛ.

dikoskopisi1

Το 43% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ το 17% δηλώνει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 11% (νίκη χωρίς αυτοδυναμία) και 2% (νίκη με αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ).

dimoskopisi2

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για το αξίωμα του πρωθυπουργού το 29% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24% απαντά τον Αλέξη Τσίπρα και το 43% απαντά «κανένας».

dimoskopisi3

Ένα από τα βασικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με την Έλλη Στάση, είναι ότι παρά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 59% εξακολουθεί να αποκαλεί τη γειτονική χώρα Σκόπια. Μόλις το  27% επιλέγει το Βόρεια Μακεδονία, ενώ στο ΠΓΔΜ επιμένει το 7%. Αντίστοιχα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 7% απάντησαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

dimoskopisi4

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση