HomeΚΡΗΤΗΣχολικό πρωτάθλημα σκάκι για τους μαθητές της Ανατολικής Κρήτης

Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι για τους μαθητές της Ανατολικής Κρήτης

Διοργανώνεται από τον Δήμο Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Χερσονήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου και η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου, τον ΟΑΑ Ηρακλείου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης το οποίο τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια διεξάγεται ανελλιπώς στο Δήμο Χερσονήσου και διαρκώς αναβαθμίζεται, με αποτέλεσμα πέρσι να λάβουν μέρος 435 παιδιά από το νόμο Ηρακλείου και το νομό Λασιθίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης, στις Γούρνες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Το Σάββατο 2 Μαρτίου και την Κυριακή 3 Μαρτίου, όλοι οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε κατηγορίες ανά τάξη από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο θα παίξουν επτά (7) αγώνες (τέσσερις (4) το Σάββατο και τρεις (3) την Κυριακή). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε κάθε παιδί αρκεί να παραστεί στο χώρο αγώνων στις 2 Μαρτίου από τις 12.30΄ έως τις 14.00΄, ενώ στις 15.00΄ θα γίνει η τελετή έναρξης και θα παιχτούν οι τέσσερις (4) πρώτες παρτίδες. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή στις 10.00΄ θα συνεχιστούν οι αγώνες με τον πέμπτο (5ο) γύρο, ενώ στις 14.00΄ θα γίνουν οι απονομές ανά τάξη και θα ανακοινωθούν οι προκρίσεις ανά κατηγορία για το Ατομικό Παγκρήτιο Πρωτάθλημα.

Στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερα από 450 παιδιά, εκ των οποίων πολλά από αυτά συμμετέχουν για πρώτη φορά και έχουν την ευκαιρία να γευτούν τη μαγεία που προσφέρει το αγωνιστικό σκάκι. Δεκάδες χώρες εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα με το σκάκι σημειώνοντας εντυπωσιακά μαθησιακά αποτελέσματα. Το σκάκι θεωρείται ως ένα ιδανικό εκπαιδευτικό εργαλείο ανάπτυξης ικανοτήτων των παιδιών και πλέον έχει εισαχθεί και επισήμως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως προαιρετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ευέλικτη ζώνη.

Σε αυτό το πνεύμα η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια να υπηρετεί το κορυφαίο πνευματικό άθλημα με θεσμοθετημένες διοργανώσεις. Για τη φετινή χρόνια έχουν προγραμματιστεί: Μαζικά Σχολικά Πρωταθλήματα 2-3 Μαρτίου, Παγκρήτιοι Διασυλλογικοί Αγώνες 12-14 Απριλίου, Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Χερσονήσου 15-23 Μαΐου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση