HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Αντικαπνιστικές πινακίδες τοποθετήθηκαν σε 3 παιδικές χαρές

Θεσσαλονίκη: Αντικαπνιστικές πινακίδες τοποθετήθηκαν σε 3 παιδικές χαρές

«Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!» είναι το μήνυμα που αναγράφεται σε τρεις αντικαπνιστικές πινακίδες σε παιδικές χαρές του δήμου Παύλου Μελά στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Οι τρεις αντικαπνιστικές πινακίδες τοποθετήθηκαν πιλοτικά σε παιδικές χαρές στην Ευκαρπία (οδός Δασκάλας Αθηνάς Τσακίρη), την Πολίχνη (στο πάρκο Κρύας Βρύσης στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη) και τη Σταυρούπολη, στην οδό Μεσολογγίου, δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης.

Ο δήμος Παύλου Μελά έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων για τη μη τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, κοινοτικής και εθνικής, σχετικά με την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους για τον λόγο αυτό αποφάσισε να συμμετάσχει σε αντικαπνιστικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση σε μία προσπάθεια να πεισθούν οι γονείς και γενικά οι ενήλικες να μην καπνίζουν σε χώρους που παίζουν μικρά παιδιά.

«Στόχος μας είναι η αποφυγή του καπνίσματος σε πάρκα, χώρους άθλησης, στις παιδικές χαρές και γενικότερα σε τοποθεσίες που παίζουν ανήλικα παιδιά.

Ως φορέας που διαχειριζόμαστε δημοτικά κτίρια και ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, ενισχύουμε την ενημέρωση με την απαραίτητη σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος και θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα των παιδιών», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου, η οποία με τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη επισκέφθηκαν τις παιδικές χαρές, συνομίλησαν με ενήλικες που συνόδευαν τα παιδιά και τους κάλεσαν να ταυτιστούν με την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που θα συνεχιστεί άμεσα και σε άλλους δημόσιους χώρους του δήμου.

Την ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με το δήμο Παύλου Μελά, εξέφρασε ο πρόεδρος του παραρτήματος της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Λάμπρου, ο οποίος συνοδευόταν από τη Χριστίνα Φρειδερίκου, η οποία δημιούργησε την ομάδα «Δράση για άκαπνες παιδικές χαρές και δημόσιους χώρους αναψυχής για παιδιά» στο facebook.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση