HomeHL-9«Τρέχουν» να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας κακοκαιρίας

«Τρέχουν» να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας κακοκαιρίας

Τόσο, όσο χρειάζεται, για να περάσει ο... χιονιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα των πρατήριων υγρών καυσίμων στο Ηράκλειο από πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για να προφυλαχτούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Κρήτη.

«Υπάρχει μία έντονη κινητικότητα ως προς την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας του καιρού. Πολλοί είναι οι Ηρακλειώτες που παίρνουν τηλέφωνα για να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης φοβούμενοι τη νέα κακοκαιρία που είναι προ των πυλών», αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος των βενζινοπωλών νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης ο οποίος παράλληλα επισημαίνει πως «δυστυχώς έχουμε μία γενική αύξηση στα καύσιμα ενώ αυτήν την ώρα το πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται τα 1,06 ευρώ το λίτρο».

Βάζουν τόσο… όσο

Μπορεί οι Ηρακλειώτες να θέλουν να προφυλαχτούν από το τσουχτερό κρύο ωστόσο το… πορτοφόλι τους δεν τους επιτρέπει να προμηθευτούν αρκετή ποσότητα πετρελαίου.

Ελάχιστες, έως μηδενικές, είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που παίρνουν τηλέφωνο για να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους με πετρέλαιο θέρμανσης καθώς οι περισσότεροι αρκούνται στα 200 λίτρα μόνο και μόνο για να μπορέσουν να αντέξουν στην κακοκαιρία.

«Δυστυχώς υπάρχει μία οικονομική στενότητα με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Ηρακλειώτες να μην μπορούν να προμηθευτούν τις ποσότητες πετρελαίου που χρειάζονται. Το πιο σύνηθες είναι να βάζουν 200 με 300 λίτρα περίπου που θα τους δώσει την ευκαιρία να περάσουν ζεστά την περίοδο της κακοκαιρίας», τόνισε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Πτώση στην κίνηση του… πετρελαίου θέρμανσης

Μπορεί ο μακρύς και δύσκολος χειμώνας να έχει κάνει περισσότερους πολίτες να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Σαμόλη παρατηρείται μία πτώση στην κίνηση.

«Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια έχουμε μία πτώση της τάξης του 70% στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι η οικονομική κρίση καθώς οι άνθρωποι κόβουν απ’ όπου μπορούν. Την ίδια ώρα ο κόσμος, εξαιτίας της τιμής του πετρελαίου, προσπαθεί να βρει άλλες πηγές θέρμανσης. Αυτό που πρέπει επειγόντως να γίνει είναι να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ζεσταίνεται με μία σωστή θέρμανση στη χαμηλή τιμή της. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει φόρος σε ένα τέτοιο κοινωνικό αγαθό όπως το πετρέλαιο θέρμανσης», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση