HomeHL-SportsΟι Γάλλοι πρότειναν τo breakdance για… ολυμπιακό άθλημα

Οι Γάλλοι πρότειναν τo breakdance για… ολυμπιακό άθλημα

Πρότεινε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων Παρίσι 2024

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το breakdance, o ακροβατικός χορός με σαφή επιρροή από το χιπ-χοπ, αναμένεται να συμπεριληφθεί στα ολυμπιακά αθλήματα. Αυτό τουλάχιστον πρότειναν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος.

Ο χορός που έκανε θραύση στους δρόμους των αστικών κέντρων τη δεκαετία του ‘ 80, έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο με τα 28 επίσημα ολυμπιακά αθλήματα.

Στον χορό breakdance, όπως γράφει η εφημερίδα «Le Monde», διαγωνίστηκαν σε ομάδες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν πέρυσι στο Μπουένος Άιρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τρία ακόμη αθλήματα θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στους Αγώνες του Τόκιο το 2020. Πρόκειται για το σερφ, την αθλητική αναρρίχηση και το skateboard.

«Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής πρέπει να ληφθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν τους αγώνες πιο «αστικούς και περισσότερο καλλιτεχνικούς»», δήλωσε ο Τόνι Εστανγκέ, τρεις φορές Ολυμπιονίκης στο κανό και επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής του Παρισιού. Όσο για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, υπολογίζεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση