HomeHL-9Συμμετοχή του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ στον ερευνητικό πλου PERLE-2

Συμμετοχή του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ στον ερευνητικό πλου PERLE-2

Στην Ανατολική Μεσόγειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διακεκριμένοι Έλληνες Ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, θα συμμετάσχουν σε ερευνητική αποστολή, στο πλαίσιο του ερευνητικού πλου PERLE-2 της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος θα λάβει χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από 26/2/2019 έως 17/3/2019. Η αποστολή θα διενεργηθεί με το Γαλλικό ερευνητικό σκάφος “R/V Pourquoi pas” του Γαλλικού Ερευνητικού Κέντρου “Ifremer”, με αφετηρία και λήξη στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

erevnhtikos-plous2

Η ερευνητική αποστολή περιλαμβάνει συλλογή φυσικών, χημικών, βιολογικών και οπτικών δεδομένων στο θαλάσσιο περιβάλλον με στόχο την μελέτη των φυσικών και βιοχημικών διεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι μετρήσεις/δειγματοληψίες που θα γίνουν στην αποστολή θα συνδυαστούν με συλλογή δεδομένων από αυτόνομους πλωτήρες (Gliders, Argo) που ανήκουν σε Γαλλικά ερευνητικά κέντρα και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Προσθέτως θα ποντιστεί διάταξη με φυσικοχημικούς αισθητήρες και ιζηματοπαγίδες σε σημείο νοτιοανατολικά της Κρήτης. Το σύνολο των ως άνω δράσεων αποτελεί καινοτόμο προσπάθεια που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην μελέτη του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής έρευνας.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν εκτός από τους Έλληνες ερευνητές και διακεκριμένοι επιστήμονες από Γαλλία, Ιταλία και Ισραήλ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση