Την πύλη του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου αναμένεται να διαβούν το μεσημέρι οι τρεις από τους έξι νεαρούς συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος ενός Αμερικανικού στρατιωτικού στις Ασίτες, το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά έξι νεαρά άτομα, ανάμεσα στους οποίους και δύο ανήλικα αδέλφια. Για τον λόγο αυτό συνελήφθη και ο πατέρας των αδελφών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος των τριών από αυτούς ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία.

Το μεσημέρι οι τρεις νεαροί θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους. Τα δύο ανήλικα αδέλφια και ο τρίτος νεαρός άνδρας που φέρεται να εμπλέκεται στη συμπλοκή θα κληθούν σε απολογία τα επόμενα 24ωρα.

Υπενθυμίζεται πως τα νεαρά άτομα χτύπησαν βάναυσα τον αμερικανικό στρατιωτικό που υπηρετεί στη βάση της Σούδας, για ασήμαντη αφορμή. Πιο συγκεκριμένα τον γρονθοκόπησαν, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και τον χτύπησαν με κατσούνα, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς τα χτυπήματα που είχε δεχθεί στο κεφάλι και το πρόσωπο ήταν βαριά.

Ο νεαρός στρατιωτικός είχε έρθει στις Ασίτες εκδρομή με την παρέα του, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση σε βάρος του έγινε παρουσία της συντρόφου του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση