HomeΚΡΗΤΗΟι σκηνές φαρ ουέστ της Χερσονήσου στο… δικαστήριο

Οι σκηνές φαρ ουέστ της Χερσονήσου στο… δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση του επεισοδίου που σημειώθηκε σε μπαρ της Χερσονήσου τον περασμένο Ιούλιο όταν ένας 25χρονος μαζί τα έκανε όλα «γυαλιά καρφιά» στο μαγαζί ενώ πυροβόλησε κι όλας έναν αστυνομικό, που σύμφωνα με την κατάθεσή του, η σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», την υπόθεση εκδικάζει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τον 25χρονο βασικό κατηγορούμενο να αντιμετωπίζει – μεταξύ άλλων – την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή.

Στο εδώλιο επίσης παραπέμπονται δύο συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απλής συνέργειας από κοινού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ σε δίκη παραπέμπονται δύο ακόμα νεαροί για τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της αντίστασης αντίστοιχα.

Ο 25χρονος μαζί με την παρέα του είχαν βγει να γιορτάσουν τα γενέθλια του. Πήγαν στο συγκεκριμένο μπαρ όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η παρέα του προκλήθηκε από τους θαμώνες με τους οποίους συνεπλάκησαν, ότι αναγκάστηκε να κάνει χρήση του όπλου μία φορά για εκφοβισμό προκειμένου να μπορέσουν να διαφύγουν και ότι ο πυροβολισμός έπεσε ψηλά και σε καμία περίπτωση δεν διακινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Πάντως στη δικογραφία, με βάση και τις μαρτυρικές καταθέσεις, αναφέρεται ότι ο 25χρονος πυροβόλησε τρεις φορές, εκ των οποίων η μία πέρασε πάνω από το κεφάλι ενός εκ των δύο αστυνομικών θαμώνων.

Λίγα λεπτά νωρίτερα συγγενείς του 25χρονου φέρονται να είχαν εκσφενδονίσει ποτήρια και τασάκια και να είχαν ξυλοκοπήσει δύο άτομα από την παρέα του αστυνομικού, ενώ τους καταλογίζεται ότι είχαν ρίξει σκόπιμα από το σκαμπό έναν πολίτη που διασκέδαζε στο μπαρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση