HomeHL-9Ε. Κουκιαδάκης: Ο Δήμος Φαιστού είχε χρηματοδοτηθεί για την φονική «Ιρλανδική γέφυρα»

Ε. Κουκιαδάκης: Ο Δήμος Φαιστού είχε χρηματοδοτηθεί για την φονική «Ιρλανδική γέφυρα»

Ποιος φέρει τελικά την ευθύνη για τον θάνατο 4 ανθρώπων;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την 72604/07-04-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε το Δήμο Φαιστού με το ποσό των 260.000 Ευρώ για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών, προκειμένου να αντικατασταθεί η υφισταμένη «Ιρλανδική γέφυρα», η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενα αγροτεμάχια, αναφέρει με ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, φορέας υλοποίησης του έργου, λόγω αρμοδιότητας, ορίσθηκε ο Δήμος Φαιστού, προϊσταμένη αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο, με διευθύνουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του Δήμου.

«Η Κρήτη και το Ηράκλειο πενθεί τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας, τη μνήμη των οποίων τιμούμε, γι’ αυτό και ο χρόνος δεν προσφέρεται για άγονες συζητήσεις για τις «αρμοδιότητες».

Η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει τις προσεχείς ημέρες στα θεσμοθετημένα όργανα πρωτίστως, με την παρουσία των μέσων ενημέρωσης, όπως γίνεται άλλωστε κάθε φορά.

Οι περιφερειακές ενότητες, ως καθολικοί διάδοχοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είναι γνωστό ότι έχουν την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής συντήρησης και σήμανσης των επαρχιακών δρόμων και όχι των αγροτικών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση