HomeΚΡΗΤΗΣτο Greek Travel Awards 2019 και ο… δήμος Χερσονήσου

Στο Greek Travel Awards 2019 και ο… δήμος Χερσονήσου

Στέφθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του δήμου Χερσονήσου στο διαγωνισμό GREEK TRAVEL AWARDS 2019, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, στην αίθουσα «Νόμπελ» του Blue Hall, στο Stockholm City Hall.

Η διοργάνωση – η οποία  να σημειωθεί γίνεται για πρώτη φορά – είχε χρυσό χορηγό τον ΕΟΤ, και έγινε με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σουηδία, του ΣΕΤΕ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της ΠΟΞ και της HATTA.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του δήμου Χερσονήσου υπέβαλε υποψηφιότητα στην κατηγορία BEST DESTINATIONS (καλύτεροι προορισμοί) σε δύο ενότητες, στην «Best Family Destination» (καλύτερος οικογενειακός προορισμός), όπου κατέλαβε την πρώτη -1η θέση, GOLD WINNER και στην «Best Life & Sports Destination» (καλύτερος προορισμός για δραστηριότητες και εμπειρίας διακοπών), όπου κατέλαβε τη δεύτερη – 2η θέση,  SILVER WINNER.

14-2-19-souidia-greek-travel-awardsΗ διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε με το 50% της βαθμολογίας να διαμορφώνεται με συμμετοχή του κοινού, το οποίο ψήφισε διαδικτυακά από τις χώρες της Σουηδίας, Δανίας και Νορβηγίας, με 8.120 Σουηδούς, 2.500 Δανούς και 4.250 Νορβηγούς να συμμετέχουν στην διαδικασία, και με το άλλο 50% να διαμορφώνεται από την ψήφο μιας οκταμελούς επιτροπής αξιολόγησης. Τα μέλη της επιτροπής αποτελούσαν οι κύριοι: Panos Papadopoulos πρώην εμπορικός διευθυντής του Apollo και πρώην αντιπρόεδρος του Kuoni, Πάνος Παπαδόπουλος, CEO PANOS EMPORIO AB, Martin Ahlberg, CEO Finesse Promotions, Loizos Papadopoulos, της FONTANA FOOD AB, Sweden, Dr. Fedon Alexander Lindberg, MD –Medicine and Nutrition Specialist – Oslo Clinic, Tobias Bestelid, πρώην αρχισυντάκτης του Travel Magazine Vagabond, Κώστας Πουλόπουλος, ιδρυτής και design director της εταιρίας SquareOne και ο David Kurtz της Magazinet Reis & Travel News Norway Sales & Marketing Manager Media Digital AS, με τον πολύ γνωστό σε όλους κ. Τάκη Φιλιππόπουλο, πρώην εμπορικό διευθυντή του Apollo και πρώην αντιπρόεδρο του Kuoni, να προεδρεύει της παραπάνω επιτροπής.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές, από ελληνικής πλευράς ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Σουηδία, κ. Δημήτριος Τουλούπας, ο αναπληρωτής ΓΓ του ΕΟΤ, κ. Γιάννης Γούλιος, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ, κ. Πέτρος Σαγάνας, καθώς και ο προϊστάμενος υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικής κ. Παύλος Μούρμας. Την εκδήλωση παρουσίασε η διάσημη στη Σουηδία, όπου και ζει, κ. Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, βραβευμένη συγγραφέας – δημοσιογράφος και γνωστή παρουσιάστρια, ενώ την παρουσίαση στις ειδικές ενότητες για τις βραβεύσεις της Κρήτης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος.

Από σουηδικής πλευράς βραβεία απένειμαν στελέχη των μεγαλύτερων τουρ-οπερέιτορ της Σκανδιναβίας, η κ. Nina Hornewall, εμπορική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του Apollo Travel Group, ο κ. Tommy Serban, Head of Product TUI, ο κ. Steffen Hansen, Senior Product Manager TUI.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις δύο ακόμα διακρίσεις τις οποίες έλαβε ο δήμος Χερσονήσου στην Σουηδία, επιβεβαιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο, ότι ο προορισμός μας είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητός. Με τις άριστες υποδομές τις οποίες διαθέτει, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Σκανδιναβών. Μια αγορά η οποία «ξεκίνησε» θα λέγαμε από τον δήμο μας, δυστυχώς τη χάσαμε για πολλά χρόνια, αλλά μετά τις συστηματικές και στοχευμένες κινήσεις που υλοποιούμε, σιγά-σιγά βλέπουμε να «επιστρέφει». Ο δήμος μας κατέχει ηγετικό ρόλο στον ελληνικό τουρισμό και αυτό αποδεικνύεται με το σύνολο των εννέα βραβείων που έχει αποκτήσει σε μόλις τέσσερα χρόνια ίδρυσης και λειτουργίας της αντιδημαρχίας Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης. Οι άριστες ξενοδοχειακές και γενικότερα τουριστικές υποδομές, τα όμορφα παράλια και η παρθένα ενδοχώρα, οι νέες μορφές θεματικού τουρισμού που αναπτύσσονται στο δήμο μας τα τελευταία χρόνια, και πάνω από όλα η γνήσια και ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, αποτελούν τα μεγαλύτερα όπλα μας. Δέσμευση προσωπική, του δημάρχου μας κ. Μαστοράκη, αλλά και του συνόλου της δημοτικής αρχής είναι η διαρκής προσπάθεια να ανεβάσομε τον πήχη, όλο και ψηλότερα. Ο εχθρός του καλού είναι το ακόμα καλύτερο και ο εχθρός της κάθε κορυφής είναι η επόμενη κορυφή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, κ. Ευθύμιος Μουντράκης, παραλαμβάνοντας τα βραβεία μαζί με το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, κ. Μόνικα Λεγάκη.

Το βραβείο είναι ένα αγαλματίδιο της θεάς Εστίας, συμβολίζοντας έτσι την δύναμη και την ψυχή της Ελλάδας, τη θεά «πίσω» από τους θεούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση