HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Δ. Βρύσαλης για τις πλημμύρες και τις ζημιές στο Ηράκλειο

Ο Δ. Βρύσαλης για τις πλημμύρες και τις ζημιές στο Ηράκλειο

Από την κακοκαιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις ζημιές και τις πλημμύρες που έχουν προκληθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Δ. Βρύσαλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Για άλλη μια φορά οι ηρακλειώτες ζουν τα αποτελέσματα της απαξίωσης των αναγκών τους από τις διαχρονικές ευθύνες των τοπικών αρχών. Η προστασία του λαού και της περιουσίας του, το δικαίωμά του να μετακινείται με ασφάλεια, τίθεται σε αμφισβήτηση σε κάθε εμφάνιση καιρικού φαινομένου, ακόμη και μέσης έντασης.

Σε πολλές συνοικίες και χωριά του Δήμου Ηρακλείου, το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται όποτε βρέχει. Αυτό συμβαίνει και αυτές τις ώρες στις Τρεις Βαγιές, στη Λοφούπολη, στην Αλικαρνασσό και αλλού.

Οι επιπτώσεις της έλλειψης υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων, είναι ορατή σε κάθε βροχόπτωση. Ο βασιλιάς γυμνός. Περιφέρεια, κυβέρνηση, δήμος, όλα τα αγκωνάρια του κράτους, ανίκανα, χωρίς σχέδιο και προετοιμασία για αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντιστήριξης κτλ, χωρίς επαρκές προσωπικό και μηχανήματα.

Οι ευθύνες όλων για τις κατολισθήσεις, τις καταστροφές υποδομών επαρχιακών οδικών δικτύων είναι μεγάλες. Πολλοί από τους υποψήφιους δημάρχους, ήταν βασικά στελέχη της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, οι οποίοι και ευθύνονται για τις απαράδεκτες καταστάσεις που ζουν οι Ηρακλειώτες σήμερα.

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και τα όργανα της τοπικής διοίκησης, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, δίνουν προτεραιότητα σε έργα και υποδομές με βάση την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις 21/1/19 έχει καταθέσει ερώτηση προς την Δημοτική Αρχή σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στο Γιόφυρο και για το τι προτίθεται να πράξει ώστε να ξεμπλοκάρουν και να συνεχιστούν. Όμως ακόμη δεν έχει έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρούμε πως είναι αναγκαίο στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να δοθούν απαντήσεις τόσο για το Γιόφυρο όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν και τα άμεσα μέτρα που με ευθύνη της Δημοτική Αρχής πρέπει να παρθούν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους άλλους μαζικούς φορείς, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα και ακόμη περισσότερο στις πληγείσες περιοχές από τη σημερινή και τη χθεσινή κακοκαιρία. Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, αποκατάστασης των ζημιών και λήψη μέτρων συνολικά για την αντιπλημμυρική προστασία.

Μόνο η πάλη, η συστράτευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μπορεί να ενισχύσει αυτή τη λαϊκή πάλη, για να μπουν φραγμοί στην αντιλαϊκή πολιτική, για να μπουν μπροστά οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για έργα υποδομών.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση