Όσο περνούν οι ώρες μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων που επέβαιναν σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροπόταμου, στη Μεσαρά.

Στο όχημα επέβαιναν 4 άτομα .

https://www.youtube.com/watch?v=hyu8U9fX6i0&feature=youtu.be

Όπως τόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης στο όχημα επέβαιναν τέσσερα άτομα. Η οδηγός του οχήματος με τον άνδρα της, η αδελφή της και η μητέρα της.

https://www.youtube.com/watch?v=xXX8njBqqqM&feature=youtu.be

Η 30χρονη κάλεσε από το κινητό της την Άμεση Δράση και με τρεμάμενη φωνή τους είπε «τρέξτε γιατί πνιγόμαστε».

Τα σωστικά συνεργεία έχουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου ωστόσο η πυκνή βλάστηση, καλαμνιώνες, που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού δυσχεραινόσουν τις έρευνες.

https://www.youtube.com/watch?v=SwSbe7Zq9rc&feature=youtu.be

Στην περιοχή έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης,από την 3η ΕΜΑΚ, την αστυνομία και το λιμενικό.

Στις έρευνες συμμετέχει και το drone της ΕΜΑΚ, καθώς και  απλοί πολίτες και εθελοντές Σαμαρείτες.

agnooumenoi-Mesara

20 Εθελοντές Σαμαρείτες σαρώνουν το ποτάμι από δεξιά και αριστερά ενώ παράλληλα υπάρχει σε ετοιμότητα και δεύτερη ομάδα επέμβασης 20 Εθελοντών Σαμαρειτών. agnooumenoi-Mesara

Με εντολή του Γενικού περιφερειακού διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής σηκώθηκε για να ενισχύσει τις έρευνες από αέρος, και το ελικόπτερο Augusta Bell
1

2

Η επιχείρηση στήθηκε στη 1 τα ξημερώματα όταν και ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επιβαίνοντες στο όχημα ήταν απο τις Δαφνές και είχαν πάει σε κοινωνικές εκδήλωση στις Μοίρες.

Φώτο και βίντεο από τη σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση