HomeHL-GreeceΦίλης: Ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκλογές το φθινόπωρο του 2019

Φίλης: Ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκλογές το φθινόπωρο του 2019

«Η Κίρκη της εξουσίας δεν θα μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε ο πρώην υπουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία σταθεροποιείται και επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης, είναι πρωταρχικός στόχος για την κυβερνητική προσπάθεια», τόνισε ο Ν. Φίλης κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Φίλης, άσκησε κριτική, κατά της Ν.Δ. και του Πάνου Καμένου, ενώ αναρωτήθηκε: «Τι θα συνέβαινε αν περνούσε ο εκβιασμός της ΝΔ και του Καμένου για να πέσει η κυβέρνηση; Θα αφήνονταν στο έλεος των πλειστηριασμών χιλιάδες δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια για την πρώτη κατοικία τους, δεν θα προχωρούσε η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, θα ακυρώνονταν η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα ματαιωνόταν η επιδότηση ενοικίου για χιλιάδες νοικοκυριά, και δεν θα προχωρούσαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Προϋπόθεση, όπως επισήμανε, για να προχωρήσει η οικονομική ανάπτυξη προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων είναι η πολιτική σταθερότητα, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με πολιτικό σχεδιασμό για εκλογές το Φθινόπωρο του 2019.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ότι έγιναν φανερά τα δύο αντικρουόμενα σχέδια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Αφενός, εκείνο της συνταγματοποίησης του νεοφιλελευθερισμού και αφετέρου, εκείνο της επανίδρυσης του κοινωνικού κράτους και της διεύρυνσης της δημοκρατίας και συνέχισε:

«Καθώς βγαίνουμε από τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, η νέα διαιρετική τομή στην κοινωνία βρίσκεται ανάμεσα στο νεοφιλελευθερισμό και το κοινωνικό κράτος, όπως παλαιότερα ήταν η τομή δεξιά -αντιδεξιά. Η νέα διαιρετική τομή αντανακλά τη κοινωνική πόλωση που δημιουργήθηκε στα χρόνια των μνημονίων και συγκροτεί δυο αντικρουόμενα μπλοκ εξουσίας. Ένα με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με άλλες ευαισθησίες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και ένα δεύτερο με βάση τη ΝΔ, που ολοένα πηγαίνει προς την ακροδεξιά.

Η Κίρκη της εξουσίας, δεν θα μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυντάσσεται, ο κόσμος της Αριστεράς συσπειρώνεται, η μεγάλη πλειοψηφία των «από κάτω» δεν έχει μιλήσει ακόμη, θα το κάνει με εκκωφαντικό τρόπο στις εκλογές και θα πει όχι στη παλινόρθωση της Δεξιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει ξανά την καρδιά των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, προβάλλοντας το έργο του, χωρίς να πέσει στη παγίδα της οξύτητας, που στήνει η ΝΔ.

Να μιλάμε ειλικρινά. Να αναδεικνύουμε παντού το ήθος και το ύφος της Αριστεράς.

Έτσι και πάλι θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα ανάχωμα Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε μια περίοδο που σηκώνει κεφάλι απειλητικά η ακροδεξιά».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση