HomeΕΛΛΑΔΑΤρεις συλλήψεις για εισαγωγή 82 κιλών χασίς στην Θεσπρωτία

Τρεις συλλήψεις για εισαγωγή 82 κιλών χασίς στην Θεσπρωτία

Ο μεταφορέας και οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O σκύλος αναζήτησης προσώπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης ξετρύπωσε κρυμμένο μέσα σε ένα δάσος της περιοχής τον 32χρονο Αλβανό οδηγό, που είχε εγκαταλείψει το φορτωμένο με χασίς Ι.Χ. αυτοκίνητό του όταν είδε τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τις Ελληνίδες προπομπούς του!

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής σε μια περιοχή της Καστοριάς, όπου οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο τα δυο ύποπτα αυτοκίνητα. Το πρώτο, με οδηγό μια 52χρονη και συνεπιβάτιδα μια 23χρονη, ακινητοποιήθηκε και οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν.

Όμως, ο αλλοδαπός που οδηγούσε το δεύτερο πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Βλέποντας ότι δεν θα γλίτωνε, ο νεαρός παράτησε το αυτοκίνητο και κρύφτηκε στο δάσος, όμως ο εκπαιδευμένος σκύλος ακολούθησε τα ίχνη του και, όταν τον έφτασε, τον ανάγκασε να μείνει ακίνητος δείχνοντάς του τα δόντια του!

Στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του αλλοδαπού, που είχε περάσει παράνομα στην χώρα από μη ελεγχόμενη διάβαση, βρέθηκαν τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 16 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 81 κιλών και 660 γραμμαρίων οι οποίες κατασχέθηκαν, όπως και τα δυο οχήματα και 300 ευρώ. Στο σπίτι της 52χρονης βρέθηκαν άλλα 125 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 69 ευρώ.

Ο μεταφορέας και οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κατά περίπτωση. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, για να ταυτοποιηθούν οι τελικοί παραλήπτες του φορτίου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση