HomeHL-9Η Κρήτη κέρδισε τις εντυπώσεις στο Τελ Αβίβ

Η Κρήτη κέρδισε τις εντυπώσεις στο Τελ Αβίβ

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη νέα τουριστική περίοδο στην Κρήτη είναι τα μηνύματα που έρχονται από την 25η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market – IMTM 2019» που ολοκληρώθηκε στο Τελ Αβίβ και στην οποία συμμετείχε με εξαιρετική επιτυχία η Περιφέρεια Κρήτης ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.

12

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση Τουρισμού  της Ανατολικής Μεσογείου με ισχυρή εκπροσώπηση από 40 χώρες όπου κατά τη διάρκεια της ,διοργανώνονται παράλληλες δράσεις όπως συνέδρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Τα μηνύματα για την Κρήτη  από την τουριστική έκθεση είναι πολύ θετικά με το νησί μας να παραμένει αγαπημένος προορισμός των Ισραηλινών τουριστών . Μάλιστα η Κρήτη αναμένεται και το φετινό καλοκαίρι να κερδίσει το στοίχημα για προσέλκυση περισσότερων τουριστών από το Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί αγαπούν ιδιαίτερα το νησί μας και αυτό φάνηκε και από την μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης πολλοί από τους οποίους την επισκέπτονται για πολλά χρόνια ενώ αρκετοί  ήταν και εκείνοι που ήδη έχουν προβεί σε κρατήσεις .Οι Ισραηλινοί τουρίστες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον πολιτισμό , την Ιστορία , τη μουσική αλλά και την κρητική κουζίνα.

13

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν επίσης η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αγγελική Χονδροματίδου καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφοι .

Όπως δήλωσε η Υπουργός, το 2018 σημειώθηκε αύξηση 13% των Ισραηλινών τουριστών στην χώρα μας ενώ η Κρήτη παραμένει αγαπημένος προορισμός των Ισραηλινών μαζί με την Ρόδο. Παράλληλα σημείωσε το Ισραήλ είναι μια σημαντική αγορά για την Ελλάδα και η αύξηση κατά διψήφιο ποσοστό των τουριστών που έρχονται από το Ισραήλ κατά τα τελευταία δύο χρόνια αναμένεται να συνεχιστεί και το 2019.

11

Σε δηλώσεις της η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν ‘Αμπα , επισημαίνει πως οι Ισραηλινοί δεν είναι μόνο τουρίστες αλλά γίνονται πρεσβευτές της Ελλάδας διακηρύσσοντας την αγάπη και τον θαυμασμό τους για τη χώρα μας τόσο στο Ισραήλ όσο και πέραν αυτού.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του Περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης είχε  το τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου την οποία εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκος Αλεξάκης και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας  Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση