HomeΕΛΛΑΔΑΓεννηματά σε Σόλτς: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στο λαιμό»

Γεννηματά σε Σόλτς: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στο λαιμό»

Στο Βερολίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλλαγή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα ζήτησε από τον αντικεγκαλέριο της Γερμανίας και υπ. Οικονομικών Ολαφ Σόλτς η Φώφη Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, συναντήθηκε σήμερα με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών και Αντικαγκελάριο της Γερμανίας, στο Βερολίνο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

«Με τον κ. Scholz είχα μια αναλυτική συζήτηση για τις προοπτικές στην χώρα μας και την οριστική έξοδο της από τη κρίση» δήλωσε η Φ. Γεννηματά και τόνισε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στο λαιμό. Οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας την καταδικάζουν σε στασιμότητα και θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα».

Επεσήμανε ότι «οι δεσμεύσεις αυτές, που πρόθυμα αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας, επιβάλλεται να αλλάξουν για να απελευθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή».

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε στον κ. Σόλτς το Σχέδιο Ελλάδα, «την πρότασή μας για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειές με δικαιώματα και ασφάλεια για όλους. Η Ελλάδα μπορεί» δήλωσε.

Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σολτς στη συνάντηση που είχε με τη Φώφη Γεννηματά και τον Φίλιππο Σαχινίδη, αναφέρθηκε στους παράγοντες που κατά την άποψή του επέτρεψαν στη Γερμανική οικονομία, να αναδειχτεί σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές στον κόσμο. Είπε ότι σε αυτό συνετέλεσαν οι υποδομές, η επαγγελματική εκπαίδευση και η σωστή κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και η ύπαρξη μιας ραχοκοκαλιάς μεσαίων επιχειρήσεων που είναι ανταγωνιστικές και κερδίζουν τις αγορές στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι πολύ κρίσιμο να διασφαλιστεί μια κανονικότητα της χώρας στις αγορές. Ενώ είναι αναγκαίο, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις  με αιχμή την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, το χτύπημα της γραφειοκρατίας ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αδειοδότηση και λειτουργία  των επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, ώστε να μην επιβαρύνονται μόνο τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ύπαρξης ενός κοινωνικού κράτους , αποτελεσματικού, που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους , αλλά και όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, χωρίς να πρέπει να είναι εξαρτημένοι από πελατειακές σχέσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση