HomeHL-WorldΑγωνία για 3.500 θέσεις εργασίας μετά την παύση παραγωγής του A380 από Airbus

Αγωνία για 3.500 θέσεις εργασίας μετά την παύση παραγωγής του A380 από Airbus

Για μετακίνηση προσωπικού κάνει λόγο η εταιρεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κίνδυνο βρίσκονται περίπου 3.500 θέσεις εργασίας, μετά την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού αεροναυπηγικού ομίλου της Airbus ότι θα σταματήσει την παραγωγή του superjumbo Α380.

Στην ανακοίνωσή της, η Airbus εξηγεί πως αιτία για την απόφασή της αυτή είναι η σημαντική μείωση παραγγελιών από τον μεγαλύτερο πελάτη του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

H Airbus τονίζει ότι ένας σημαντικό μέρος του προσωπικού θα μετακινηθεί στην παραγωγή άλλων μοντέλων και έτσι δεν αναμένονται μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας. Ο υπεύθυνος του εργατικού συνδικάτου Unite για θέματα αεροναυπηγικής Ρις Μακάρθι δήλωσε ότι αναζητούνται διαβεβαιώσεις από την Airbus ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας.

Το εργοστάσιο της Airbus στο Μπρότον της βόρειας Ουαλίας, όπου γίνεται η παραγωγή των φτερών του Α380, όπως τονίζει το ΑΜΠΕ, απασχολεί σήμερα περίπου 6.000 υπαλλήλους και άλλους 3.000 στο Φίλτον (κοντά στο Μπρίστολ), όπου γίνεται η παραγωγή του μηχανισμού προσγείωσης και του συστήματος καυσίμων για το Α380.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση