HomeΕΚΛΟΓΕΣΣχεδιασμός για δωρεάν αστικές μετακινήσεις από τον Θοδωρή Νίνο

Σχεδιασμός για δωρεάν αστικές μετακινήσεις από τον Θοδωρή Νίνο

Η αποσυμφόρηση του Ρεθύμνου στις προτεραιότητες της δημοτικής ομάδας “Ρέθυμνο Αξίζεις”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της δημοτικής ομάδας του Θοδωρή Νίνου είναι η αποσυμφόρηση της πόλης από τον κυκλοφοριακό φόρτο, καθώς η έλλειψη υποδομών στάθμευσης δυσκολεύει την καθημερινότητα του μέσου Ρεθεμνιώτη.

Η χρήση του αυτοκινήτου κυρίως τους χειμερινούς μήνες μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τις έξι φορές ημερησίως, με αποτέλεσμα τη γνωστή δυσκολία μετακίνησης των οχημάτων που συνωστίζονται κυρίως στις κεντρικές οδούς, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας.

Με στόχο να βρεθεί μια εύκολη και κυρίως ανέξοδη λύση μετακίνησης των Ρεθεμνιωτών ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Ρέθυμνο Αξίζεις» Θοδωρής Νίνος, συνοδευόμενος από τον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Βαλαρή που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ρέθυμνο Αξίζεις», συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, όπου εξέτασαν το θέμα του δωρεάν μεταφορικού έργου.

Ο τρόπος υλοποίησης του έργου συζητήθηκε μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο, που ξεκίνησε και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

Για τον ίδιο λόγο, ο κ. Νίνος προγραμματίζει να συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των οδηγών ταξί, ώστε να τους ενημερώσει για το σχεδιασμό και να συζητήσουν τους τρόπους υλοποίησης του δωρεάν μεταφορικού έργου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι σχεδιαζόμενες δωρεάν μετακινήσεις αφορούν στο σύνολο των αστικών δρομολογίων, τα οποία θα αυξήσουν την πυκνότητά τους προκειμένου να εξυπηρετούν τους δημότες κάθε 10 λεπτά.

Η ομάδα του κ. Νίνου αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα των μετακινήσεων, από και προς το κέντρο και την παραλιακή ζώνη της πόλης, τόνισε τη σημασία της χρήσης των με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας, ότι «η δωρεάν αστική μετακίνηση, από και προς τις παραπάνω περιοχές, θα αλλάξει το τοπίο, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης και ανέξοδης μεταφοράς. Η υλοποίηση του έργου αυτού και η επανεξέταση του σχεδιασμού της δημοτικής στάθμευσης, θα αποσυμφορήσει το Ρέθυμνο από τα αυτοκίνητα, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι δημότες δεν θα τα χρειάζονται στις μετακινήσεις τους, θα βελτιώσει δε θεαματικά την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση