HomeHL-9Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛ.ΑΣ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛ.ΑΣ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου των Χανίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις χωμάτινων όγκων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Νομό Χανίων και ισχύει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στα εξής σημεία:

Επαρχιακός δρόμος Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας στην τοποθεσία «ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΕΝΤΑ»

Επαρχιακός δρόμος Χανίων – Σούγιας (θέση Λάγκος),

Επαρχιακός δρόμος Χανίων-Καράνου (από ύψος Σκινέ),

Επαρχιακός δρόμος Χανίων-Μεσκλών (και από τις δυο πλευρές),

Επαρχιακός δρόμος Ταυρωνίτη –Νεριανά,

Επαρχιακός δρόμος Κισσάμου-Σφηναρίου,

Σήραγγα Τοπολίων,

Περιοχή Κάτω Σούδας

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Νεώτερη ανακοίνωση από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Εξάλλου, σε νεώτερο ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για την κατάσταση του οδικού δικτύου, επισημαίνονται τα εξής:

Κλειστός θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας και σε όλο το μήκος του, ο δρόμος από τη διασταύρωση Ορθουνίου προς Λαγκό – Πρασέ – Σέμπρωνα – Αγ. Ειρήνη – Ροδοβάνι λόγω επικίνδυνων κατολισθήσεων. Επίσης και ο παρόχθιος δρόμος, και το επαρχιακό δίκτυο Φουρνέ – Μεσκλά, θα παραμείνουν κλειστοί.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα έκλεισαν ο δρόμος Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρα (τμήμα Νερατζιά – Βουκολιές) και ο δρόμος Περιβόλια – Θέρισο, λόγω πτώσεων βράχων και δέντρων, όπως και ο επαρχιακός δρόμος Καλουδιανά – Τοπόλια – Χρυσοσκαλίτισσα (τμήμα Τοπόλια – Μύλοι). Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στο εθνικό δίκτυο από Σούδα μέχρι και Πλατανιά.

Ενημερώνουμε ότι όλα τα συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων βρίσκονται από νωρίς το πρωί σε όλο το επαρχιακό δίκτυο, για να απομακρύνουν τα βράχια και τα δέντρα που παρέσυραν στους δρόμους οι έντονοι άνεμοι και βροχοπτώσεις. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, αλλά οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν κατανόηση, διότι οι ζημιές είναι τέτοιου μεγέθους που δεν θα είναι δυνατόν να αποκατασταθεί προς κυκλοφορία σήμερα ολόκληρο το δίκτυο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να μη κυκλοφορούν στις άνω περιοχές, και όσοι αναγκαστικά πρέπει να κινηθούν, να τηρούν χαμηλές ταχύτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση