HomeHL-WorldΣκόπια: Διήμερο πένθος για τους 14 νεκρούς από ανατροπή λεωφορείου

Σκόπια: Διήμερο πένθος για τους 14 νεκρούς από ανατροπή λεωφορείου

Στο «μικροσκόπιο» ο οδηγός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διήμερο πένθος για τους 14 νεκρούς από το τροχαίο δυστύχημα με ανατροπή λεωφορείου στην εθνική οδό που οδηγεί από τα Σκόπια στο Τέτοβο κήρυξε η κυβέρνηση της χώρας.

Εκφράζονται, δε, φόβοι ότι τις επόμενες ώρες ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθως ανάμεσα στους 50 επιβάτες του λεωφορείου υπάρχουν και τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση το λεωφορείο που είχε προορισμό το Τέτοβο πέρασε την προστατευτική μπάρα, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και στη συνέχεια ανετράπη εκτός δρόμου.

Όπως μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ ο οδηγός του λεωφορείου που έχει τραυματιστεί ελαφρά έχει ήδη δώσει κατάθεση στις αρχές που περιμένουν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ. Σήμερα αναμένεται επίσης να εξεταστεί ο ταχογράφος του λεωφορείου για να διαπιστωθεί αν ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

Αν και οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστές, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους 14 νεκρούς βρίσκεται ο γιός ενός βουλευτή.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=9Gpy2Yko4Eg

Συλλυπητήρια Κατρούγκαλου

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στα Σκόπια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τηλεφώνησε στον Νίκολα Ντιμιτρόφ, για να του εκφράσει τα συλλυπήτηριά και τη συμπαράστασή του στις δύσκολες αυτές ώρες για τη γειτονική χώρα.

Με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτoκινητόδρομο Σκοπίων-Τετόβου.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Σκοπίων-Τετόβου. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση