HomeΚΡΗΤΗΑίσιο τέλος για την 54χρονη τουρίστρια

Αίσιο τέλος για την 54χρονη τουρίστρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 54χρονης Σάντι Ολκούκ από την Βρετανία που το μεσημέρι εγκλωβίστηκε σε χαράδρα στο Καβούσι και ενώ επιχειρούσε να περάσει ένα παλιό Μινωϊκό μονοπάτι στον Πλάτανο Μαλαύβρας.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ – και ενώ η επιχείρηση είχε ξεκινήσει από τις 4 το απόγευμα – οι διασώστες της ΕΜΑΚ που έδιναν πραγματική μάχη με το σκοτάδι αλλά και το δύσβατο της περιοχής κατάφεραν την ανάσυρση της. Όπως τόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Καράμπελλας, η γυναίκα που μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ήταν καλά στην υγεία της, χωρίς εμφανή κατάγματα και είχε επικοινωνία με το περιβάλλον.

Το χρονικό της περιπέτειας της

Μέσω του λογαριασμού της στο facebook όπου κοινοποίησε από το κινητό της τηλέφωνο, φωτογραφίες του σημείου στο οποίο είχε πέσει, κατάφερε να κινητοποιήσει τους φίλους της και τις τοπικές Αρχές μια 54χρονη Αγγλίδα η οποία έπεσε σε χαράδρα επιχειρώντας να περάσει ένα παλιό Μινωϊκό μονοπάτι στον Πλάτανο Μαλαύβρας Καβουσίου Ιεράπετρας και ακόμη παραμένει εγκλωβισμένη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας ειδοποιήθηκε στις 4 το απόγευμα για το περιστατικό αυτό και αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΜΑΚ την Ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου και στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας.

Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αμέσως. Η γυναίκα επικοινωνούσε με το κινητό της τηλέφωνο και έδειχνε ότι ήταν καλά στην υγεία της αλλά βρισκόταν σε δύσβατο σημείο εκατοντάδες μέτρα από τον ΒΟΑΚ», μας είπε ο κ Παναγιώτης Καράμπελλας διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι διασώστες είχαν πλησιάσει την 60χρονη Αγγλίδα και προσπαθούσαν να κατεβάσουν με ασφάλεια τα όλα σωστικά μέσα που απαιτούνταν για να την ανασύρουν και να την μεταφέρουν ασφαλώς στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το σημείο στο οποίο είχε πέσει ήταν πολύ επικλινές και πάρα πολύ επικίνδυνο , για το λόγο αυτό έπρεπε κάθε κίνηση των διασωστών να είναι προσεκτική και μελετημένη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση