HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης σε Τσίπρα: Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί τα αναθεωρητέα άρθρα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί τα αναθεωρητέα άρθρα

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ευτυχώς κύριε Τσίπρα που νομίζετε ότι το ατού σας είναι η οικονομία και όχι τα συνταγματικά» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η μνήμη σας είναι επιλεκτική» είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Δεν αναφέρατε ότι στην πρώτη μας συνάντηση μετα την εκλογή μου στην προεδρία της ΝΔ, που σας καταθέσαμε μια πρόταση να ψηφίσουμε η ΝΔ τα άρθρα τα οποία ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ να κριθουν αναθεωρητέα και ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα που ζητάει η ΝΔ».

«Κύριε πρωθυπουργέ, επιδείξατε άγνοια ή συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης των δικών μας θέσεων» συνέχισε. «Σας επαναλαμβάνω την πρότασή μου: ψηφίστε αυτα που προτείνουμε εμεις και να ψηφίσουμε εμείς αυτά που προτείνετε εσείς».

«Αν ήσασταν σίγουρος ότι θα κερδίσετε τις εκλογές, δεν θα μιλούσατε με τόση ανασφάλεια» τόνισε, απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, το ίδιο και η συνταγματική αναθεώρηση» υπογράμμισε.

«Οι θεσμοί υπονομεύθηκαν και οι σαφείς διαχωριστικές γραμμές παραβιάστηκαν. Το πολίτευμά μας αμφισβητήθηκε στον πυρήνα του. Η Ελλάδα ασφαλώς και χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα» είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότιθ ένα νέο Σύνταγμα μπορεί να θεραπεύσει πολλές από τις χρόνιες παθογένειες της πατρίδας μας. Έχουμε καταθέσει 59 προτάσεις. Προτάσεις για αναθεώρηση σε 59 άρθρα. Περιμένουμε από την κυβερνητική πλειοψηφία να αντιμετωπίσει κάποιες από αυτές με ανοικτό πνεύμα» επισήμανε, για να προσθέσει: «Η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από συναινέσεις και όχι από ακραίες αντιπαραθέσεις».

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το Σύνταγμα δείχνει την πραγματική μας ταυτότητα. Είχα πει πριν τρεις μήνες από αυτό το βήμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμη και το Σύνταγμα, για να παραμείνει για λίγο στην εξουσία» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι μειοψηφία οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει και μια ομάδα βουλευτών ειδικού σκοπού, που επιστρατεύονται κάθε τόσο» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την κυβέρνηση-«κουρελού»,

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση