HomeΕΛΛΑΔΑΦώφη Γεννηματά: Ναι στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Φώφη Γεννηματά: Ναι στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη για τζογαδόρικη διάθεση ως προς το πως προσεγγίζουν την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Με τζογαδόρικη διάθεση προσεγγίζουν οι πρωταγωνιστές του ψεύτικου δικομματισμού αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Όλα αυτά γίνονται σε μια Βουλή των προθύμων και βολικών συμπληρωμάτων. Η εικόνα προκαλεί αποστροφή στους πολίτες και μοναδική δύναμη που κερδίζει από όλα είναι η ακροδεξιά».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον αρχιτέκτονα του πολιτικού και κοινοβουλευτικού ευτελισμού.

«Ο κ. Τσίπρας έχει το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές και στην ήττα που έρχεται και παίζει παντού τα τελευταία του χαρτιά. Το παιχνίδι της πόλωσης το παίζει και η Νέα Δημοκρατία γιατί θεωρεί ότι την βολεύει. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επένδυσαν στην αναθεώρηση για να αντλήσουν κομματικά οφέλη. Δυστυχώς η αναθεώρηση πνίγηκε στο μύλο της κομματικής διαπάλης, υποβιβάστηκε ως ένα αντικείμενο του πολιτικού ανταγωνισμού και των τυφλών κομματικών σκοπιμοτήτων».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι το κόμμα της θα συμβάλει ώστε κανένα άρθρο να μην συγκέντρωση τις 180 ψήφους και προειδοποίησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναθεωρήσει μόνη της στην επόμενη Βουλή το 32 για την αποσύνδεση της εκλογής του προέδρου από την διάλυση της βουλής.

«Δεν θα αφήσουμε επίδοξους της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν την αναθεώρηση στα μέτρα τους, καμιά διάταξη προς αναθεώρηση με 180 ψήφους.

Τους προειδοποιώ ότι η διάταξη του 32 αλλάζει και αλλάζει οριστικά αλλά το περιεχόμενο της πρέπει να διαμορφωθεί από την πλειοψηφία των 2/3  της επόμενης βουλής  και αφού θα υπάρξει η λαϊκή ετυμηγορία. Σταματήστε τα παιχνίδια.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η αναθεώρηση παιχνίδι για λίγους. Δεν θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας η συνταγματική αναθεώρηση να γίνει υπόθεση μίας μόνο πολιτικής δύναμης . Δεν μπορεί να υπάρχει εν λευκώ εξουσιοδότηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε τις σημαντικές προτάσεις που έκανε το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

-Το άρθρο 16, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ίδρυση μη κρατικών -μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ «για να μη συνεχίζουμε να χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί ισχυρά και εξωστρεφή δημόσια πανεπιστήμια.

– Τη διατύπωση διάταξης για τον σεβασμό και τη προστασία κάθε ατομικής διάκρισης και προσανατολισμού.

– Την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για να σταματήσουν οι επιδοματικές πολιτικές και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος.

– Τη διατύπωση ερμηνευτικής δήλωσης ότι η ρύθμιση για επικρατούσα θρησκεία δεν επιδρά στη έκφραση της θρησκευτικής ελευθερίας.

– Την κατοχύρωση της αυτοτέλειας τον ΟΤΑ.

«Στεκόμαστε, λοιπόν, απέναντι στο συνταγματικό λαϊκισμό», ανέφερε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε: «Απέναντι στις πρόχειρες λύσεις. Στις τοξικές συνταγές. Στον ανέξοδο ακτιβισμό. Σε κάθε εξω-θεσμική παρέμβαση που ρίχνει νερό στο μύλο των ακραίων αντι-δημοκρατικών στοιχείων.

Με τις προτάσεις μας ανακόπτουμε την υποβάθμιση του κύρους των θεσμών, αξιώνουμε την εμπέδωση του Κράτους Δικαίου, διεκδικούμε την ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, στοχεύουμε στην εμπέδωση της πολιτικής σταθερότητας, διαφυλάσσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχεδιάζουμε μια ισχυρή Ελλάδα της γνώσης και της έρευνας».

Θέλουμε, κατέληξε η κ. Γεννηματά «ένα νέο Κράτος, αποκεντρωμένο, σύγχρονο, εξωστρεφές. Κόντρα σε όσους ναρκοθετούν την πορεία μας προς το αύριο, θα επιμείνουμε στο δρόμο της προόδου και της αλλαγής».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση