HomeΚΡΗΤΗΜε αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ενημερώσεις στα σχολεία από την «Πράσινη Ομάδα» του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ενημερώσεις στα σχολεία από την «Πράσινη Ομάδα» του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η «Πράσινη Ομάδα» του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις ενημερώσεις στους μαθητές των σχολικών μονάδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση για ζητήματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Με την νέα αυτή εκστρατεία που ξεκίνησε στα τέλη του 2018, ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στοχεύει στην ενημέρωση των παιδιών – και μέσω αυτών, των γονιών – για τον σωστό τρόπο διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε σχολεία, συλλόγους και φορείς στους Δήμους – μέλη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και μέσα από αυτές, αναλύεται – με διαφορετικό τρόπο σε κάθε κοινό – η γενικότερη φιλοσοφία και η αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η όλη προσπάθεια ενισχύεται και με διαδραστικό παιχνίδι, παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων κυκλικής οικονομίας, αλλά και κάθε άλλο στοιχείο που την κάνει πιο κατανοητή.

«Συνεχίζουμε και βλέπουμε με χαρά το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους εκπαιδευτικούς για σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση, αλλά και την πολύ καλή δουλειά που και οι ίδιοι έχουν κάνει στα σχολεία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος:

Να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά για τους τρόπους διαλογής στην πηγή, τις μεθόδους ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, τα οφέλη αλλά και την αναγκαιότητα να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τόπου μας.

Έτσι δημιουργούμε αυτό το δίκτυο των μικρών «Πρεσβευτών» της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας και προσκαλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα και σύλλογο που το επιθυμεί, να ενισχύσει την προσπάθεια, να συμμετάσχει στις ενημερωτικές εκδηλώσεις και να βοηθήσει να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, έναν πλανήτη λίγο καλύτερο απ’ ό,τι παραλάβαμε».

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σύλλογο και φορέα που επιθυμεί να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω email στο [email protected].anakyklosh-dhmotiko-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση