HomeHL-9Τοπικές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

Τοπικές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι αλλά και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, του μετεωρολογικού ιστότοπου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, για σήμερα Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας ηπειρωτικής χώρας και στο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -2 έως 9, στη Θράκη από 1 έως 6, στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά από 0 έως 10, στη Θεσσαλία από 1 έως 7, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 4 έως 8, στη Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 10, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 14, και στην Κρήτη από 8 έως 13.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι όποτε θα φτάνουν τα 9 και κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση