HomeΚΡΗΤΗΜονάδα Εσωτερικού Ελέγχου συστήνεται στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου συστήνεται στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα την : «Εφαρμογή του Εσωτερικού Ελέγχου στους Ο.Τ.Α», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αιρετοί του Δήμου Αγίου Νικολάου, πρόεδροι νομικών προσώπων, Δ/ντες, προισταμένοι τμημάτων καθώς και εκπρόσωποι της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, στην οποία υπάγεται η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου, που θα συμμετέχει στο εξής στο πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται ήδη σε δεκαπέντε δήμους στην Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη (Χανιά – Άγιος Νικόλαος).

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στην σύσταση και λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στην τοπική αυτοδιοίκηση, έκανε γνωστό ότι ο δήμος επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται πιλοτικά σ΄όλη την Ελλάδα, επιθυμώντας μέσα από την δημιουργία της συγκεκριμένης δομής , να στηριχθούν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο οι υπάλληλοι και με την σειρά τους να λειτουργήσουν προς όφελος του πολίτη.

agios-nikolaos2

Μέσα απ αυτή την διαδικασία – τόνισε – θα φανεί ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, είναι ένας δήμος συγκροτημένος και παρά την υποστελέχωση που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, εξακολουθεί να έχει δύναμη και να μπορεί ν΄ εξυπηρετεί σωστά τους πολίτες.

Να σημειώσουμε ότι στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε (8/2) στο Επιμελητήριο Λασιθίου, την ενημέρωση για το πιλοτικό πρόγραμμα εσωτερικού ελέγχου ανέλαβαν τα στελέχη της εταιρείας Expertise France κ. Yannis Wending (επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου του Νομαρχιακού συμβουλίου της Seine Saint Denis-πρόεδρος του γαλλικού Δικτύου Εσωτερικών ελεγκτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση), η κ. Τζίνα Κορέλλα (εμπειρογνώμονας στην Δημόσια Διοίκηση) , ενώ παρευρέθηκε η κ. Όλγα Μπαντέκα από την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση