HomeHL-9Ποια είναι η ιστορία του πρόσφυγα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Ποια είναι η ιστορία του πρόσφυγα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Ψυχιατρική εξέταση για τον Σύρο – Σε δομές του Ηρακλείου τα παιδιά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απόγνωση βρέθηκε ο πρόσφυγας από την Συρία που σήμερα το πρωί απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί όταν ο Σύρος σκαρφάλωσε στην Κρήνη Μπέμπο στην πλατεία Κορνάρου και κρατώντας ένα μπουκάλι με βενζίνη περιέλουσε τον εαυτό του και απειλούσε να ανάψει τον αναπτήρα που κρατούσε στα χέρια του και να βάλει τέλος στην ζωή του.

https://www.youtube.com/watch?v=Izi8CIagD34

Μάλιστα, όλα αυτά συνέβαιναν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών ενώ παρόντες ήταν η σύζυγός του και τα παιδιά του.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ενώ με την συνδρομή αραβόφωνων διερμηνέων ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις.

Αυτό που συνεχώς φώναζε ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας ήταν πως ήθελε να εξασφαλίσει μία στέγη για τα παιδιά του.

Έπειτα από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων οι αστυνομικοί έπεισαν τελικά τον Σύρο να μην προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα και κατέβηκε με την βοήθεια της πυροσβεστικής από την Κρήτη Μπέμπο κι έπεσε στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

Ήταν στο πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων αλλά… έφυγε

Ο 40χρονος, σύμφωνα όσα είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υπεύθυνη του Προγράμματος «Εστία» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Δήμητρα Καμπέλη, «ήρθε με την οικογένειά του από την Παλαιστίνη και ήταν μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ωφελούμενος του προγράμματος, αλλά έφυγαν οικειοθελώς για να αναζητήσουν την τύχη τους στο Βέλγιο και έχασαν τα δικαιώματα του προγράμματος. Καθώς επέστρεψαν, ζητούν ξανά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό».

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει διαταχθεί εισαγγελική παραγγελία για να εξεταστεί από ψυχίατρο ο Σύρος πρόσφυγας ενώ την ίδια ώρα τα τρία ανήλικα παιδιά του φιλοξενούνται σε δομές του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση