HomeHL-GreeceΟρκίστηκε ο Τέρενς Κουίκ ανεξάρτητος βουλευτής

Ορκίστηκε ο Τέρενς Κουίκ ανεξάρτητος βουλευτής

Καρφί στο μάτι του Πάνου Καμμένου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ορκίστηκε βουλευτής ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αντικαθιστά τον παραιτηθέντα Θανάση Παπαχριστόπουλο, τυπικά μεν βουλευτή των ΑΝΕΛ, αλλά επί της ουσίας συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ορκωμοσία του κ. Κουίκ δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος φώναζε προς το μέρος του: «Ντροπή σου ντροπή σου! Πήγαινες και προσκυνούσες τα μνημεία, έλεγες ότι δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα της Μακεδονίας και τώρα στέλνεις επιστολή που λες ότι θα ψηφίζεις τα ν/σ του ΣΥΡΙΖα. Πρέπει να ντρέπεσαι, να παραδώσεις την έδρα σου».

Ο Τέρενς Κουίκ φρόντισε να αποφύγει να απαντήσει, όπως και να αποφύγει τους δημοσιογράφους φεύγοντας από την πλαινή πόρτα.

https://www.youtube.com/watch?v=RHnG7Y268J8

«Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι τελευταία ημέρα»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, έστειλε παράλληλα επιστολή παρόμοια με εκείνη των «6» (ουσιαστικά των 5 πλέον, αφού παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος) στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία εκχωρεί την ψήφο του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα νομοσχέδια «μέχρι την τελευταία μέρα» όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Δείτε την επιστολή Κουίκ:

koyik2

Η ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ συνιστά μια πρωτοτυπία για την Βουλή αφού ορκωμοσία ανεξάρτητου βουλευτή είναι σπάνιο φαινόμενο, καθώς υπενθυμίζεται ότι ήδη με την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, η ΚΟ των ΑΝΕΛ έχει καταργηθεί.

Η είσοδος όμως του υφυπουργού Εξωτερικών είναι ταυτόχρονα και ένα «καρφί» στο μάτι του Πάνου Καμμένου, που πολλαπλασιάζει τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις εναντίον προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι συνωμότησε και ότι μπήκε στο σπίτι του- δηλαδή στο κόμμα του- και του «απαλλοτρίωσε τα παιδιά του», δηλαδή τους βουλευτές του.

Ειδικά με τον Τέρενς Κουίκ ο Πάνος Καμμένος έχει μεγάλο θυμό, αφού από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει από τον πρώην βουλευτή του να του παραδώσει την έδρα.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Πάνος Καμμένος έγραφε:

«Η έδρα της Β Αθήνας είναι των ΑΝΕΛ, αν αλήθεια την παραδίδει ο Παπαχρηστόπουλος, οφείλει να το κάνει τώρα, όπως και ο Κουίκ, αν αποφασίσει να μείνει υπουργός και να παραδόσει το όνομα της Μακεδονία».

Οι εκκλήσεις φυσικά του Πάνου Καμμένου έμειναν αναπάντητες, με αποτέλεσμα ο θυμός του Πάνου Καμμένου για τους βουλευτές που τον πρόδωσαν να μεγαλώσει. Και η οργή του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για εκείνους που προτίμησαν την υπουργική θέση από την πίστη στο κόμμα και τις ιδέες των ΑΝΕΛ είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού θεωρεί ότι οι υπουργοί των ΑΝΕΛ αν και ευεργετήθηκαν από εκείνον- που τους πρότεινε να συμμετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα- αυτοί τον πρόδωσαν.

Καμμένος: Τους έκανα υπουργούς και με πρόδωσαν

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην υπουργού Αμυνας όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ερωτηθείς για τον κ. Κουίκ, απάντησε: «Ο κ. Κουίκ έχει να επιλέξει με τον πρωθυπουργό αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο, θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης αποστατών και αν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτό το οποίο έκανε με την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη».

Ούτε αυτήν την φορά ο Τέρενς Κουίκ απάντησε στον Πάνο Καμμένο. Αλλωστε στον λογαριασμό του στο twitter έχει καρφιτσωμένη μια δήλωση, του Αλέξη Τσίπρα φυσικά…την οποία χαρακτηρίζει αξίωμα στην πολιτική. Γράφει ο υφυπουργός Εξωτερικών:

«Αξίωμα σε όλες τις δουλειές &πόσο μάλλον στη πολιτικη: @atsipras «Καλό είναι όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο,να είμαστε πιο αποτελεσματικοί &να μιλάμε λιγότερο &κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε &όχι όταν δεν πρέπει».

Καμμένος: Ο Κουίκ γονάτιζε στα μνημεία

Το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις του Πάνου Καμμένου στον Τέρενς Κουίκ ήταν και προσωπικές και πολύ σκληρές. Τον κατηγορούσε για υποκρισία καταγγέλλοντας και τα πολλά ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό και για τα οποία έχει κατατεθεί και ερώτηση απο την Νέα Δημοκρατία στην Βουλή: «Ο Κουίκ γύριζε σε Αυστραλία και Αµερική και µίλαγε για το ιερό όνοµα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα µνηµεία. Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι µόνο, µέθυσε»… είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Καμμένος.

Αλλά ο υφυπουργός Εξωτερικών ήταν στο στόχαστρο του Πάνου Καμαμένου ήδη από την αρχή της κρίσης στις σχέσεις ΑΝΕΛ και Αλέξη Τσίπρα. Ελεγε χαρακτηριστικά ο πρώην κυβερνητικός συνεταίρος στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» έλεγε οργισμένος ο Πάνος Καμμένος, «φωτογραφίζοντας» τον Τέρενς Κουίκ. Ο οποίος δεν είχε δώσει το «παρών» στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ και βρισκόταν στο Κάιρο. Λίγες ώρες αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ ανακοίνωνε οτι ο Τ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος..

Σε εκείνη την περίσταση πάντως ήταν η μόνη φορά που ο Τέρενς Κουίκ απάντησε στον Πάνο Καμμένο. Διευκρινίζοντας, με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο twitter, οτι ακολουθεί την πολιτική που χαράσσουν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών- δηλαδή στηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών…- και ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί:

Τα tweet του Τέρενς Κουίκ

«Είχα πει στο ταραχώδες Υπουργικό Συμβούλιο:Ως ΥΦΥΠΕΞ υπηρετώ τη πολιτική που χαράζουν Π/Θ,ΥΠΕΞ &η κυβέρνηση,που θα στηρίξω μέχρι τη τελευταία μέρα της Συνταγματικής προθεσμίας της &δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την επιστροφή εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα. Ισχύει &τώρα», έγραψε.

Ενώ απάντησε και στα όσα έλεγε ο Πάνος Καμμένος ότι εκείνος τον πρότεινε για υφυπουργό στον Αλέξη Τσίπρα:

«Για να μη λέγονται ανακρίβειες: Στον ανασχηματισμό Νοεμβρίου 2016,ο ΑΝΕΛ Πρόεδρος δεν με είχε προτείνει στη λίστα των 6 για τη κυβέρνηση. Με προσωπική απόφαση &επιλογή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκα Υφυπουργός Εξωτερικών. Γι αυτό οι ΑΝΕΛ βρέθηκαν από 6,με 7 στο Υπ.Συμβούλιο» έγραψε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση