HomeHL-TOPΚατέβηκε από την Κρήνη Μπέμπο ο Σύρος που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Κατέβηκε από την Κρήνη Μπέμπο ο Σύρος που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Αίσια έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις- video -

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσια έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις των αρχών, με τη συνδρομή αραβόφωνων διερμηνέων, προκειμένου να μην υλοποιήσει την απειλή του ο Σύρος που λίγο πριν από τις 10 το πρωί, σκαρφάλωσε στην Κρήνη Μπέμπο στην πλατεία Κορνάρου, απειλώντας να αυτοπυρποληθεί. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών που έσπευσαν στο κέντρο του Ηρακλείου καθώς ο αλλοδαπός είχε περιλούσει τον εαυτό του με βενζίνη, και απειλούσε να ανάψει τον αναπτήρα που κρατούσε στα χέρια του.

plateia-kornarou4

Αστυνομικοί και πυροσβέστες παρέμεναν σε πλήρη επιφυλακή στο σημείο, από την πρώτη στιγμή, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κορνάρου.

plateia-kornarou2

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζητούσε συνεχώς και ήταν η αφορμή της ενέργειά του, ήταν να εξασφαλιστεί στέγη για τα ανήλικα παιδιά του, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες και πού ζούσε μέχρι σήμερα η οικογένεια.

Στο σημείο βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας του, η σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά του πιο συγκεκριμένα, τα οποία τον παρακαλούσαν να μην υλοποιήσει τις απειλές του. Λίγα λεπτά μετά την κάθοδό του, ο απελπισμένος άνδρας βρέθηκε στο πλευρό των δικών του ανθρώπων, με τη διακριτική παρουσία των αστυνομικών.

plateia-kornarou12

Οι διαπραγματεύσεις με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, διήρκεσαν περισσότερο από μία ώρα, ενώ ο άνδρας ζητούσε από τους διερμηνείς να μεταφέρουν το αίτημά του να μην συλληφθεί.

plateia-kornarou8

Διαφήμιση
Διαφήμιση