HomeHL-Sports«Αγκάλιασε» τον τίτλο με θρίαμβο ο ΠΑΟΚ

«Αγκάλιασε» τον τίτλο με θρίαμβο ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μία μεγάλη νίκη που τον καθιστά ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με το ευρύ 3-1 των Πειραιωτών την Κυριακή στην Τούμπα, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος και εκτόξευσαν τη διαφορά τους από τους «ερυθρόλευκους» στους 9 βαθμούς, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στον τίτλο.

 Ονειρικό ξεκίνημα έκανε στο ντέρμπι η ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου είχε προλάβει να πάρει «αέρα» δύο τερμάτων.
Μόλις στο 3ο λεπτό ο Βιερίνια έπιασε ένα δυνατό δεξί σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή και η μπάλα, αφού κόντραρε σε παίκτη του Ολυμπιακού, πήρε λίγο ύψος και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Σα, ο οποίος πετάχτηκε, αλλά δεν κατάφερε να την αποκρούσει.
Το 2-0 για τον ΠΑΟΚ δεν άργησε να έρθει. Στο 19′ ο Ζαμπά έβγαλε ανενόχλητος την σέντρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Μάτος έκανε κεφαλιά πάσα και ο Μπίσεσβαρ απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα πάνω στη γραμμή, βάζοντας «φωτιά» στην Τούμπα.
Κάθε επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ του Ολυμπιακού «μυρίζει» γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην άμυνα και μάλιστα λίγο έλειψε να δεχτούν και τρίτο τέρμα στο 29ο λεπτό, όταν ο Σάκχοφ έκανε το σουτ με το δεξί λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Σα, πριν καταλήξει άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Πειραιώτες να χάνουν μοναδική ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ. Στο 48ο λεπτό ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Ντίας, ο οποίος από δεξιά έκανε το γύρισμα, αλλά ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 69ο λεπτό ο Άκπομ βρήκε δίχτυα ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ καθώς ο Άγγλος ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που του δίνει την πάσα ο Μπίσεσβαρ.
Πάντως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στο 82ο λεπτό έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, καθώς έκλεψε την μπάλα από τον Σισέ και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες  μείωσαν σε 3-1, όταν ο Ζιλ Ντίας έκανε το σουτ με το δεξί μέσα στην περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και ο Ποντένσε πλάσαρε από κοντά.

Γκολ: 3′ Βιερίνια (ΠΑΟΚ), 19′ Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ), 82′ Άκπομ (ΠΑΟΚ), 87′ Ποντένσε (Ολυμπιακός)
 
Κίτρινες: Boύκοβιτς (Ολυμπιακός), Γκερέρο (Ολυμπιακός), Σάκχοφ (ΠΑΟΚ), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ), Χασάν (Ολυμπιακός), Κρέσπο (ΠΑΟΚ)
 
Δοκάρια: 29′ Σάκχοφ (ΠΑΟΚ)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (53′ Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.
 
Oλυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κουτρης, Βούκοβιτς, Σισέ, Τοροσίδης, Νάτχο (46′ Καμαρά), Γκιγιέρμε, Λάζαρος (46′ Ντίας), Φορτούνης (76′ Χασάν), Ποντένσε, Γκερέρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση