HomeHL-SportsΗ ΑΕΚ 1-0 τον ΟΦΗ με… ασυλία στα πέναλτι του Χουλτ!

Η ΑΕΚ 1-0 τον ΟΦΗ με… ασυλία στα πέναλτι του Χουλτ!

Πήρε το τρίποντο η Ένωση με γκολ του Λιβάγια στο 37' αλλά ο διαιτητής Βρέσκας αρνήθηκε στους Κρητικούς την παράβαση του Σουηδού μπακ των «κιτρινόμαυρων» στο 2'

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωπη με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, τέθηκε την Κυριακή  η ΑΕΚ η οποία τον κέρδισε με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, όπως και στο μεσοβδόμαδο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, οι πρωταθλητές χρειάστηκαν και τη βοήθεια της διαιτησίας. Στο Περιστέρι, λοιπόν, ήταν ο Σιδηρόπουλος ο οποίος δεν είδε καθαρό πέναλτι του Χουλτ.

Στο ΟΑΚΑ ήταν ο Βρέσκας που αρνήθηκε στον ΟΦΗ παράβαση (αντικανονικό μαρκάρισμα) του Σουηδού μπακ μέσα στη μεγάλη περιοχή με το «καλημέρα». Όπως φαίνεται, λοιπόν, η ΑΕΚ έχει… ασυλία στα πέναλτι του ποδοσφαιριστή της.

Στα καθαρά αγωνιστικά, η εικόνα του «Δικεφάλου» στην επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στο Στάδιο ήταν μέτρια, με την απουσία του Πόνσε να είναι αισθητή.

Στην αντίπερα όχθη, οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ωστόσο είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Ο ΟΦΗ θέλησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει και το προβάδισμα αν ο Βρέσκας δεν έκλεινε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Χουλτ πάνω στον Δεληγιαννίδη. Η πρώτη καλή στιγμή, μάλιστα, ανήκε στους Κρητικούς όταν στο 18′ ο Μπάρκας εξουδετέρωσε το σουτ του Βαζ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ένωση πήρε τα ηνία του ματς ωστόσο έδειχνε μπλοκαρισμένη απέναντι στους άριστα στημένους στον αγωνιστικό χώρο φιλοξενούμενων. Πάντως, η Ένωση κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0, χάρις στο γκολ του Λιβάγια στο 37′ μετά από υπέροχη προσπάθεια και πάσα πάρε – βάλε του Αλμπάνη.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάκιστο στο θέαμα, με τις φάσεις να λείπουν δραματικά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι μοναδικές καλές στιγμές ήταν δύο και δημιουργήθηκαν από τα πόδια των γηπεδούχων.

Συγκεκριμένα, στο 55′ το σουτ του Αλμπάνη ήταν άστοχο ενώ στο 90′ ο Στρέζος εξουδετέρωσε αυτό του Λιβάγια.

Πολυτιμότερος της ΑΕΚ ήταν ο Αλμπάνης, ο οποίος από τη στιγμή που πέρασε στο ματς, στη θέση του τραυματία Χουλτ, ήταν πολύ δραστήριος ενώ θετικοί ήταν και οι Τσόσιτς και Λιβάγια.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, ξεχώρισαν οι Ναμπί, Βαζ και Κοροβέσης.

Διαιτητής ήταν ο Βρέσκας (Πιερίας), με βοηθούς τους Κούλα (Ξάνθης) και Νατσιόπουλο (Μακεδονίας). Τέταρτος ήταν ο Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες: 76′ Λιβάγια, 78′ Σιμόες, 87′ Γιαννιώτας – 56′ Νάστος, 64′ Κυριακίδης, 78′ Μιχόγεβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (13′ Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκάλο, Μπογέ (83′ Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (63′ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Κυριακίδης, Νάστος (74′ Σακόρ), Βαζ, Ναμπί, Νέιρα (59′ Σόουζα), Γιακουμάκης (74′ Βουό).

Διαφήμιση
Διαφήμιση