HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Βρύσαλης στην σύσκεψη γονέων για το «Καπετανάκειο»

Ο Βρύσαλης στην σύσκεψη γονέων για το «Καπετανάκειο»

Τα προβλήματα παιδείας στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Δ. Βρύσαλης παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη μεγάλη σύσκεψη που κάλεσαν η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου και ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ στο Καπετανάκειο όπου και έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει τις πρωτοβουλίες για συντονισμό γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων μαζικών φορέων για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης στο Ηράκλειο. Χαιρετίζει την αποφασιστικότητα τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να έχουν όλα τα παιδιά τη μόρφωση που τους αξίζει.

Κυβέρνηση και δήμος Ηρακλείου έχουν και οι δύο σοβαρή ευθύνη για τις προβληματικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία. Εργασίες απαραίτητες που δεν γίνονται καθόλου ή εργασίες που κρατάνε χρόνια σε κτίρια προβληματικά. Μάθημα σε συνθήκες που κάθε άλλο παρά ευνοούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», οι εκλεγμένοι κομουνιστές στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα και έξω από αυτό, όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει τους αγώνες, έχουν αναδείξει τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας στο Δήμο Ηρακλείου και έχουν κάνει πλήθος παρεμβάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κυβέρνηση και δήμος αποποιούνται τις ευθύνες τους, δείχνοντας ο ένας τον άλλο για τα προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση, η χρηματοδότηση και κατασκευή των σχολείων θα πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους. Η ευθύνη των δημοτικών αρχών είναι στο ότι αποδέχθηκαν τη μεταφορά και αυτής της αρμοδιότητας στους δήμους.

Μόνο η συστράτευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μπορεί να ενισχύσει τη λαϊκή πάλη, για να μπουν φραγμοί στα αντιλαϊκά σχέδια, για να μπουν μπροστά οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για μόρφωση και σύγχρονη σχολική στέγη.

Άμεσα πρέπει να γίνουν
1. Η αποπεράτωση των εργασιών στο Καπετανάκειο
2. Η προκήρυξη διαγωνισμού για την υλοποίηση της μελέτης στατικότητας του κτιρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας
3. Η προκήρυξη διαγωνισμού για την δημιουργία δύο νέων νηπιαγωγείων
4. Η εύρεση κατάλληλου χώρου και διαμόρφωση χρονοδιαγράμματος για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στην Αλικαρνασσό (νηπιαγωγείο, γυμνάσιο, λύκειο) και στις Βασιλειές (δημοτικό) και
5. Έλεγχος και συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων. Έκτακτα μέτρα να παρθούν για τα ειδικά σχολεία στον Αϊ Γιάννη Χωστό.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση