HomeΕΚΛΟΓΕΣΔομές των Χανίων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Αρχοντάκης

Δομές των Χανίων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Αρχοντάκης

Συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, επικεφαλής του Συνδυασμού «Χανιά- Επόμενη Μέρα», συνοδευόμενος από υποψήφιους του Συνδυασμού του, επισκέφθηκε την Παρασκευή 08/02/2019 -διαδοχικά- τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τη Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου καθώς και τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Οι χώροι που επισκέφθηκε ήταν γνώριμοι στον υποψήφιο Δήμαρχο, αφού την περίοδο 2003-2006 ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ήταν υπεύθυνος των Δομών αυτών.

Σε όλες τις Δομές πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν και προτάθηκαν λύσεις. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρουσία της προϊσταμένης κ. Χουδαλάκη Βιβής, συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της ανάδειξης της Συλλογής των Βιβλίων του Ελευθερίου Βενιζέλου που φιλοξενείται εκεί καθώς και η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης και της συντήρησης των συλλογών της. Ο κ. Αρχοντάκης δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες για τη δρομολόγηση του μεγάλου έργου της νέας Βιβλιοθήκης στο διατηρητέο κτήριο επί της οδού Τζανακάκη.

Στη Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, ο κ. Αρχοντάκης και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού του, ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη της Παιδικής Εφηβικής Βιβλιοθήκης για τις δραστηριότητες καθώς και για προβλήματα που προκύπτουν κυρίως με την έλλειψη προσωπικού.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη, παρουσία του Προέδρου κ. Βαρουδάκη Γιώργου, μελών του Δ.Σ., της προϊσταμένης κ. Γιαννουλάκη Αθηνάς καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου στο ξεκίνημά της ο κ. Αρχοντάκης διετέλεσε Πρόεδρος, το περιεχόμενο της συζήτησης κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία της, τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και εκθέσεων, καθώς και τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής.

Κλείνοντας, ο κ. Αρχοντάκης διατύπωσε την άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ όλων των Φορέων Πολιτισμού του Δήμου Χανίων έτσι ώστε να γίνονται μεγαλύτερης εμβέλειας πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου θα εμπλέκονται όλες οι Πολιτιστικές Δομές του Δήμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση