HomeΚΡΗΤΗΟι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο και την Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο και την Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Έμαθαν για την ιστορία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ακόμα επίσκεψη μαθητών στις πολιτιστικές δομές του Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές του 13ου και του 42ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου επισκέφτηκαν την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, όπου και ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο Γιώργο Τζωράκη ο οποίος και τους εξήγησε τη σπουδαιότητα των εκθεμάτων της συλλογής Μεταξά αλλά και των ευρημάτων από διάφορες περιοχές του Μαλεβιζίου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, όπου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μανώλης Παπαδομανωλάκης τους εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, προσφέροντας για τις σχολικές τους βιβλιοθήκες τη νέα, συλλεκτική έκδοση του λευκώματος του Δήμου «Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη», με σκοπό να γνωρίσουν τον πλούτο του Μαλεβιζίου.

Αμέσως μετά μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν στην Τύλισο τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου ¨Μπότης Θαλασσινός» όπου τους  έγινε ξενάγηση στις  μόνιμες και των περιοδικές εκθέσεις που έχουν οργανωθεί στο χώρο από την επιμελήτρια Χρύσα Βαθιανάκη, πραγματοποιώντας παράλληλα ένα ελεύθερο εικαστικό εργαστήρι.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, με αφορμή την επίσκεψη, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Έχοντας δημιουργήσει εξαιρετικές πολιτιστικές δομές στο Δήμο μας, όπως είναι η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Γάζι, η Δημοτική Πινακοθήκη στην Τύλισο, αλλά και έχοντας στον τόπο μας μουσεία και αίθουσες τέχνης πραγματικά εντυπωσιακές, όπως είναι το Μουσείο Δ. Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε και η Αίθουσα Τέχνης του Γ. Κλινάκη στο Μάραθος, θα ήθελα να προσκαλέσω τους Κρητικούς και ιδιαίτερα τους Ηρακλειώτες, να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να τις επισκεφτούν. Η πρόσβαση είναι εύκολη και άνετη και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα τους αποζημιώσει στον απόλυτο βαθμό. Θα ενημερωθούν, θα θαυμάσουν εξαιρετικά εκθέματα, θα ψυχαγωγηθούν, θα βιώσουν μοναδικές εμπειρίες και θα αισθανθούν από πρώτο χέρι τη φιλοξενία των Μαλεβιζιωτών. Παράλληλα, θα απολαύσουν την Κρητική φύση και θα γευτούν γεύσεις που μόνο στην ενδοχώρα της Κρήτης μας μπορεί κανείς να συναντήσει. Πραγματικά αξίζει να το επιχειρήσουν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση