HomeΕΛΛΑΔΑΛευτέρης Αυγενάκης: «Οι Έλληνες παραμένουν υπέρ της Ευρώπης και στις Ευρωεκλογές θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Οι Έλληνες παραμένουν υπέρ της Ευρώπης και στις Ευρωεκλογές θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν στην Ευρώπη, παρά τον λαϊκισμό, τις περιπέτειες, την φοβερή κρίση που περάσαμε και την καταστροφή από την οποία γλιτώσαμε τελευταία στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης, στην κοπή της βασιλόπιτας της Β3 ΝΟ.Δ.Ε. στην Αττική.

Αναφερόμενος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, είπε: «Οι Έλληνες πιστεύουν στην σημασία της Ευρώπης και είναι ανάγκη να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι σημαντική για την Ελλάδα σήμερα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε σήμερα μια πληθώρα θεμάτων που αποτελούν προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία. Το συνέδριο του ΕΛΚ στην Ελλάδα είναι μια συνάντηση -«απάντηση» στο λαϊκισμό. Η καινοτομία, η νεοφυής επιχειρηματικότητα, και η ανάπτυξη θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Μάλιστα ο Γραμματέας της ΝΔ επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι αν το ΕΛΚ ηγηθεί της Ευρώπης, αυτό δεν θα είναι καλό μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα καθώς οι προτεραιότητες μας σε πολλά θέματα ευθυγραμμίζονται πλήρως.

Εστιάζουμε, στην αύξηση της απασχόλησης, όπως και στη μείωση της γραφειοκρατίας. Ο στόχος για μείωση κατά 30% της γραφειοκρατίας στην Ε.Ε. είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα».

«Όταν συζητάμε για την επιχειρηματικότητα, η συζήτηση δεν αφορά μόνο τους επιχειρηματίες ή τους επενδυτές. Πρέπει να αφορά και τους εργαζόμενους.

Θεωρούμε απολύτως απαραίτητο η πολιτική που εφαρμόζουμε να εξασφαλίζει ότι η αύξηση των μισθών θα είναι τουλάχιστον ίση με την αύξηση της παραγωγικότητας» και πρόσθεσε: «δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ζητήματα που ανήκουν στην ατζέντα του ΕΛΚ, όπως οι επενδύσεις, η καινοτομία και οι υποδομές και στο πώς θα εξασφαλίσουμε ότι, μέσα από τον μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό, θα έχουμε περισσότερους κερδισμένους παρά χαμένους».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης: «μια άλλη απόλυτη προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση, καθώς και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Δυστυχώς τα πανεπιστήμιά μας δεν είναι επαρκώς συνδεδεμένα με την αγορά, και αυτό πρέπει να αλλάξει» και πρόσθεσε «οι πολιτικές μας θα εστιάσουν στην ανάπτυξη των ειδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε ως χώρα, και εναρμονίζονται απόλυτα με τη γενικότερη προσέγγιση του ΕΛΚ, που κάνει λόγο για έξυπνη εξειδίκευση και για ανάδειξη των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων κάθε χώρας. «τουρισμός, πολιτισμός και τεχνολογία».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε: «ζητήματα όπως αυτό της καθαρής ενέργειας είναι πολύ σημαντικά στην ατζέντα μας. Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ηλιακή ή την αιολική. Θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε πρωτοπόροι σε ό,τι αφορά την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας καθώς αυτή είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση