HomeΕΛΛΑΔΑΚαμίνης: Οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να συμβαδίζουν

Καμίνης: Οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να συμβαδίζουν

«Να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τους εργαζομένους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκκληση για χάραξη μίας πολιτικής συνοχής που θα ενώνει τις νέες μορφωμένες γενιές, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και τους οραματιστές που θα οικοδομήσουν το μέλλον, στον αντίποδα του ευρωσκεπτικισμού και της απογοήτευσης, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε εκδήλωσε που διοργάνωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες η ομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής Περιφερειών και στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής.

Στην εκδήλωση για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, ήταν παρών ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο δράσης του δήμου της Αθήνας στις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού στο Μάτι και στο επιτυχημένο σχέδιο εκκένωσης των παιδικών κατασκηνώσεων, σημειώνοντας τον ρόλο των ηγεσιών στην τοπική διακυβέρνηση. «Οι πόλεις έχουν τη δυνατότητα να είναι αποτελεσματικές, με την κατάλληλη ηγεσία η οποία οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα» είπε ο κ. Μπούλμαν.

Ομιλητές ήταν επίσης ο Αμερικανός καθηγητής και οικονομολόγος Τζέφρι Σάκς, η πρόεδρος των Σοσιαλιστών στην Επιτροπή Περιφερειών Κατιούσα Μαρίνι, ο επίτροπος Περιβάλλοντος Καρμένου Βέλλα, ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης παρέστη και ο Φρανς Τίμερμανς, υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην ομιλία του ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και ισχυρή προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να συμβαδίζουν, υποστηρίζοντας ότι «η οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή». Επίσης υπογράμμισε ότι «ως δήμαρχος σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Αθήνα, πάντα είχα την Ευρώπη, σύμμαχο. Ένιωθα την ΕΕ στο πλευρό μου. Εμβληματικά έργα όπως το Πολιτιστικό και Αθλητικό Συγκρότημα του Σεράφειου ή η Δημοτική Αγορά Κυψέλης έγιναν με ευρωπαϊκούς πόρους» σημείωσε .

«Πρέπει να κατευθύνουμε την Πολιτική Συνοχής σε ζητήματα που επηρεάζουν τους πολίτες, όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η κοινωνική καινοτομία, η μετανάστευση, η ασφάλεια στις θέσεις εργασίας, η ανάπτυξη και η ευημερία, ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα των ευρωπαϊκών αξιών» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ακόμη ζήτησε «να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τους εργαζομένους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών, όπως μάλιστα αναφέρεται στην έκθεση για την αειφόρο ισότητα της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης. Τέλος , αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αθήνας, που προσφάτως τιμήθηκε από την Ε.Ε. με το βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018», τόνισε ότι «από την αρχή της θητείας μας εμπιστευτήκαμε τους πολίτες, αναζητώντας, παράλληλα, νέους και πρωτότυπους συμμάχους. Καταφέραμε να γίνουμε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα με στρατηγική ενσωμάτωσης των μεταναστών, όταν επενδύσαμε στη δημιουργία του Κέντρου Συντονισμού για θέματα μεταναστών και προσφύγων, προσφέροντας χώρο σε 93 διαφορετικούς οργανισμούς που ασχολούνται με την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στην Αθήνα, ενώ, μέσα από μια εκτενή δημόσια διαβούλευση με μια ολόκληρη γειτονιά της Αθήνας, πετύχαμε τη δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση