HomeΚΡΗΤΗΠαρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο των Μοιρών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε χθες 6 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, πολύωρη ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση, κλιμακίου στελεχών του Κινήματος Αλλαγής (Βουλευτής, υποψήφιοι Βουλευτές, μέλη ΚΠΕ, μέλη ΝΕ) με στελέχη οργανώσεων του Αγροτικού Τομέα και Αγροτών, κατά την οποία, παρουσιαστήκαν, εκ μέρους του Κινήματος, οι βασικές θέσεις του Προγράμματος Αγροτικής Πολιτικής, που έχουν ενταχθεί στο «Σχέδιο Ελλάδα», για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την δίκαιη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την παρουσίαση δόθηκε από τους κ. Βασίλη ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, Γραμμ. της ΚΟ & Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μενέλαο ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗ Γραμμ. Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής Κινήματος Αλλαγής και κ. Βασίλη Έξαρχο, Δ/ντη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης & πρώην Πρόεδρο ΕΛΓΑ, η μείωση στην φορολογία των Αγροτικών εισοδημάτων στο 13%, η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από ύψος του Αγροτικού εισοδήματος, η μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων με την λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

kinhma-allaghs2

Σημαντικοί παράμετροι αποτελούν ακόμα, η κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, η στήριξη των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών, η βελτίωση της λειτουργίας του ΕΛΓΑ, η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, η κινητοποίηση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, η δημιουργία δικτύων εμπορίας των προϊόντων, η προστασία από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

kinhma-allaghs3

Ειδικότερα για την Κρήτη τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ένταξη του Νησιού στο μεταφορικό ισοδύναμο, καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέκλεισαν την Κρήτη απ’ αυτό, ώστε να μειωθεί το κόστος στην μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και εφοδίων, αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών για την εκταμίευση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων για την υλοποίηση σημαντικών εγγειοβελτιωτικών έργων (Φράγματα Φανερωμένης, Πλακιώτισσας) που σήμερα, είτε λιμνάζουν είτε, διατίθενται αλλού.

Ιδιαίτερα συζήτηση έγινε και για την παραγωγή του ελαιολάδου, την χαμηλή τιμή πώλησης του και την μη έγκαιρη, προβληματική και καθυστερημένη δακοκτονία των τελευταίων ετών.

kinhma-allaghs4

Για το Κίνημα Αλλαγής ο Αγροτικός Τομέας αποτελεί τον βασικό πυλώνα τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της Χώρας, όσο και στην αύξηση της απασχόλησης και απαιτούνται ισχυρά κίνητρα για την είσοδο νέων ανθρώπων στην Αγροτική Παραγωγή.

Νωρίτερα τα στελέχη του Κινήματος συναντήθηκαν με τα Προεδρεία και στελέχη, του ΤΟΕΒ Μοιρών, του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και Συνεταιρισμών Τυμπακίου και Μεσσαράς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση