HomeHL-WorldΒραζιλία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Βραζιλία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, όμως ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί» δήλωσε ο δήμαρχος του Ρίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους, που έπληξαν το Ρίο ντε Ζανέιρο την περασμένη νύχτα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές συνοικίες και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας να βρεθεί αντιμέτωπη με σκηνές χάους σήμερα το πρωί.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, όμως ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί σε τουλάχιστον έξι» δήλωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος της βραζιλιάνικης μητρόπολης Μαρσέλο Κριβέλα, ο οποίος κήρυξε σε «κατάσταση κρίσης» το Ρίο, στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, όπως επίσης και τριήμερο πένθος στην πόλη των έξι εκατομμυρίων κατοίκων.

«Περισσότερα από 60 δέντρα ξεριζώθηκαν. Πολλές συνοικίες διατρέχουν κίνδυνο στην πόλη μας, το έδαφος έχει κατακλυστεί από νερό και φοβόμαστε ότι θα ξεριζωθούν και άλλα δέντρα ή θα προκληθούν κατολισθήσεις. Καλούμε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις περιοχές που κινδυνεύουν» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Στη Ροσίνια, τη μεγαλύτερη φαβέλα του Ρίο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε κατολίσθηση.

Στις συγκλονιστικές εικόνες, που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένας κάτοικος της φαβέλας παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, που έχουν πλημμυρίσει έναν μικρό δρόμο.

Στη Ροσίνια, 153,2 χιλιοστά νερού έπεσαν σε διάστημα τεσσάρων ωρών, περίπου η μισή ποσότητα από τον όγκο βροχής που αναμένεται, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ολόκληρο τον μήνα Φεβρουάριο.

Στις τουριστικές συνοικίες της Κοπακαμπάνα και της Ιπανέμα, η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 110 χλμ/ώρα και πολλά δένδρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα.

Στο Μπάρα ντα Γκουαρατίμπα, μια λαϊκή συνοικία στο δυτικό Ρίο, ένα σπίτι κατέρρευσε, σκοτώνοντας τους δύο ενοίκους του.

Ένας άνθρωπος αγνοείται, αφού λεωφορείο παρασύρθηκε από μια κατολίσθηση.

Οι σφοδρές καταιγίδες σάρωσαν την περιοχή έπειτα από τον θερμότερο Ιανουάριο των τελευταίων 97 ετών εκεί, με τον υδράργυρο να έχει φθάσει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση