HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η εκδήλωση για την Μάχη του Πύργου Βουκολίων

Με επιτυχία η εκδήλωση για την Μάχη του Πύργου Βουκολίων

Στο δήμο Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η επέτειος των 122 χρόνων της Μάχης του Πύργου Βουκολιών στο δήμο Πλατανιά.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμής της τοπικής ιστορίας καθ’ ότι η έκβαση της μάχης αυτής ήταν καθοριστική για την μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την  Ι.Μ.Κισσάμου & Σελίνου και με τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Βουκολιών.

foto-8

Ο Δήμαρχος Πλατανιά  κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του  πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της μάχης , πρόσθεσε ότι: “ ….ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το  εύρος του,προκειμένου να λειτουργήσει  ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας, καθώς  κάποια από τα ιδανικά με τα οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές Ελλήνων, να συνεχιστούν και στις επόμενες γενιές και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι την τοπική αυτή εορτή την συνδιοργανώνει και  η εκπαιδευτική κοινότητα της Τ.Κ. Βουκολιών”

foto-10

Αναφορά στα γεγονότα  της νικηφόρας Μάχης των Βουκολιών έκανε  ο Δάσκαλος  Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ.Παπαδάκης Παναγιώτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου  κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ.Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης,ο Προϊστάμενος της Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων κ.  Μανώλης Μηλιαράκης, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Βουκολιών , Κακοπέτρου και Καμισιανών , όλες οι σχολικές μονάδες της ΤΚ Βουκολιών, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση