HomeHL-WorldSpiegel για Τσίπρα και Ερντογάν: Τσακώνονται αλλά χρειάζονται ο ένας τον άλλο

Spiegel για Τσίπρα και Ερντογάν: Τσακώνονται αλλά χρειάζονται ο ένας τον άλλο

Σημειώνει ότι οι δύο άνδρες έχουν «μια σχέση συμφέροντος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τσακώνονται αλλά χρειάζονται ο ένας τον άλλο» είναι ο τίτλος άρθρου του Spiegel, που αναφερόμενο στη συνάντηση των Τσίπρα και Ερντογάν, σημειώνει ότι οι δύο άνδρες έχουν «μια σχέση συμφέροντος».

«Γνωρίζουν πως χρειάζονται ο ένας τον άλλο σε πολλά ζητήματα. Παράλληλα ο κατάλογος των θεμάτων στα οποία διαφωνούν είναι μακρύς και δεν στάθηκε δυνατόν να επιλυθούν πολλά προβλήματα ακόμα και μετά τη συνάντησή τους την Τρίτη. Ο Ερντογάν πιέζει ώστε η Ελλάδα να παραδώσει τους ‘οκτώ’ στρατιωτικούς που διέφυγαν. Είναι όμως μια επιθυμία που ο Τσίπρας από σεβασμό στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης δεν μπορεί να ικανοποιήσει» γράφει το Spiegel.

Όπως αναφέρει ωστόσο, «ο Τσίπρας προσπάθησε πάντως να έχει συμφιλιωτικό τόνο απέναντι στον Ερντογάν. Καταλαβαίνει πολύ καλά πως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό εξαρτάται από τον Τούρκο πρόεδρο. Από τότε που υπεγράφη η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας το 2016 για το μεταναστευτικό, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των μεταναστών που καταφθάνουν από την Τουρκία στην Ελλάδα».
2

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση