HomeΓΝΩΜΕΣΒιάννος: Αγροτική Ανάπτυξη – Προκλήσεις – Προοπτικές

Βιάννος: Αγροτική Ανάπτυξη – Προκλήσεις – Προοπτικές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Μηνά Σταυρακάκη υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου Επικεφαλής του Συνδυασμού «Βιάννος, Πάμε Μπροστά»

Ο Δήμος Βιάννου βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις για τον τόπο και τους ανθρώπους του, με το ζητούμενο να είναι η αξιοποίηση του ενός εκ των βασικών πυλώνων της τοπικής του Οικονομίας, του πρωτογενούς Τομέα.

Έχοντας δεδομένα πάρα πολλές δυνατότητες και ιδιαιτερότητες ο Δήμος Βιάννου, με το σπουδαίο αγροτικό δυναμικό, καλείται να βγει Μπροστά, μέσα από ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη, Διαχείρισης και Προώθησης των ποιοτικών μας προϊόντων.

Είμαστε ένας Δήμος που παράγει ελαιόλαδο, κηπευτικά, μέλι και φυσικά το σήμα κατατεθέν μας τις μπανάνες. Προϊόντα, τα οποία αν και τόσο ποιοτικά, δεν έχουν τύχει ακόμη της αναγνώρισης που τους αξίζουν, με συνέπεια να μην απολαμβάνουμε τους «καρπούς» της καλλιέργειας τους.

Μέχρι σήμερα αδιαμφισβήτητα έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως μπορούμε μέσα από νέες πρωτοβουλίες και δράσεις να πετύχουμε την, προβολή και προώθηση του Δήμου, του πρωτογενή τομέα, του επιχειρείν και των δράσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ, συνθέτοντας με τον τουριστικό Τομέα και την Οικοτεχνία, ένα σύγχρονο παραγωγικό και επιχειρηματικό μοντέλο, που θα ξεκινάει από το χωράφι και θα φτάνει ως τον καταναλωτή με άμεσο και ωφέλιμο τρόπο.

Καθοριστικός σε αυτή την προσπάθεια είναι και ο παράγοντας Τεχνολογία. Ένα εργαλείο πολύτιμο για την ολοκληρωμένη στήριξη του πρωτογενή Τομέα, το οποίο απουσιάζει από τη Βιάννο, αφού δε διαθέτει έστω μια διαδικτυακή πλατφόρμα τουριστικής προβολής.

Για και τονίζουμε πως και η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και πολυμέσων πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στόχος μας είναι η συνολική ομαλή και εύρυθμη λειτουργία, η ενότητα, η οικονομική αυτοδυναμία, η ανάπτυξη και το μέλλον της Βιάννου, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση που αποκομίσαμε μέσα από τη δράση μας τα προηγούμενα χρόνια.

Με σχέδιο, όραμα και συγκεκριμένες προτάσεις είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα, διεκδικώντας για τον τόπο και τους  πολίτες το καλύτερο δυνατόν, αναδεικνύοντας επιτέλους τη δυναμική του τόπου μας.

Η Βιάννος, είναι ένας τόπος ιδιαίτερος, με δυναμικό παραλιακό μέτωπο κι ένα τεράστιο φυσικό, παραγωγικό και πολιτισμικό απόθεμα στην ενδοχώρα του.

Η αξιοποίηση και η ανάδειξή τους είναι επιβεβλημένη. Εδώ ο ρόλος του Δήμου έχει βαρύνουσα σημασία για να επιτευχθεί ο στόχος της διασύνδεσης των παραγωγικών δυνάμεων, προσφέροντας ουσιαστικά οφέλη στην τοπική Οικονομία.

Όραμα μας είναι η δυναμική του τόπου μας να έχει αντίκρισμα στους δημότες. Να απολαμβάνουν και οι ίδιοι, ούτε οι τοπικές κοινωνίες τα οφέλη μιας συλλογικής προσπάθειας.

Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, συντονίζοντας και διαμορφώνοντας ολοκληρωμένα τοπικά προγράμματα ποιότητας, ώστε να συνδέσει τις αγροτικές Μονάδες με την καθημερινή ζωή και να δώσει ώθηση στα προϊόντα.

Να λειτουργήσουμε μέσα από συμπράξεις με τη συμμετοχή όλων των επιχειρηματικών, παραγωγικών και πολιτισμικών φορέων ώστε η Βιάννος να κάνει βήματα Μπροστά και προς αυτή την κατεύθυνση.

   Μηνάς Σταυρακάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου

   Επικεφαλής του Συνδυασμού «Βιάννος, Πάμε Μπροστά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση